3 teknik menjawab soalan 1 3/4 juta kepada nombor bulat.

Membedah DSKP Matematik Tahun 3 bagi 2020
14/12/2019
DSKP Matematik Tahun 5
15/12/2019
Show all

3 teknik menjawab soalan 1 3/4 juta kepada nombor bulat.

Ini 3 teknik menjawab soalan 1 3/4 juta kepada nombor bulat.

Lihat 3 tahap murid ini. Semua murid kuasai dan dapat jawab dengan betul. Cuma murid pertama jawab dengan mengambil masa agak lama. Murid kedua sederhana dan murid ketiga sangat pantas.

Soalan begini biasanya 1 markah dalam Kertas 2 dan tak perlu langkah pengiraan. Semua dapat marah penuh. Tapi anak kita di tahap yang mana?

Sebab itu seorang sahabat aku yang merupakan guru pakar Matematik berpengalaman lebih 20 tahun mencipta Modul Pantas Matematik yang dipecahkan kepada 11 bab kecil untuk memberi faham kepada murid topik Pecahan, Perpuluhan dan Peratus.

Topik-topik ini sepatutnya anak-anak kita kuasai dengan baik seawal darjah 3. Jika belum kuasai, memang masalah besar tau. Hingga tahun 6 ramai murid tak kuasai. πŸ˜“

Modul tersebut aku sertai dengan 11 video penerangan lengkap ya agar mereka dapat jadikan panduan. Lihat video, fahamkan kemudian terus buat modul yang disediakan. InsyaAllah, anak cepat faham.

Ada lebih 1000 soalan latih tubi dalam modul tersebut tau. Jika anak buat sampai habis, InsyaAllah mereka akan kuasai dengan baik dan mampu mengira dengan pantas.

Harga Modul Pantas Matematik ini cuma RM80 sahaja. Boleh dapatkan di link ini :

https://bit.ly/ModulMatematikPantas2020

Namun jika anda dapatkan modul ini dengan Ebook Sifirlicious yang menghimpunkan 9 teknik kuasai sifir dengan mudah dengan 9 video pengajaran dari saya, jimat #RM40 tau. Kalau beli Ebook Sifirlicious sahaja, harganya pun RM80.

Dapatkan kombo Ebook Sifirlicious dan Modul Pantas Matematik dengan harga cuma #RM120 di link ini :

https://bit.ly/Sifirlicious2020

#MFS

πŸ’¬ Info dan belian Ebook Cikgu Fadli  https://infoebookcikgufadli.wasap.my
πŸ“² Join Telegram Channel: https://t.me/EbookCikguFadli
πŸ‘¨β€πŸ« Blog Kelas Matematik Online https://ebookcikgufadli.com
πŸ“Ί Youtube Channel https://www.youtube.com/c/EbookCikguFadli

.
.

Admin Cikgu Fadli Online
Admin Cikgu Fadli Online
Laman Cikgu Fadli Online ini dikemaskini oleh Admin Noor Azlin Mohamad. Konten tulisan Cikgu Mohd Fadli Salleh adalah dari sumber Facebook rasmi dan telegram beliau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *