Nota Masa dan Waktu oleh Cikgu Mohamad Hakim

Nota Masa dan Waktu oleh Cikgu Mohamad Hakim

cikgu-fadli-online


Nota Masa dan Waktu

Cikgu Mohamad Hakim

IKLAN-LEADERBOARD-CIKGU-FADLI
koleksi-premium-ebooks

Rujukan Dan Kredit: Cikgu Mohamad Hakim

Nota Masa dan Waktu

Jom ulangkaji dengan kompilasi Nota Masa dan Waktu oleh Cikgu Mohamad Hakim. Nota disertakan dengan cara, tips dan langkah penyelesaian bagi tajuk masa dan waktu.

——

Lepas subuh tadi, gigih saya siapkan sedikit nota berkaitan sistem jam yang digunakan dalam kehidupan seharian kita.

Saya selitkan beberapa tip yang akan bantu murid untuk menukar sistem 12 jam kepada sistem 24 jam.

Oh ya, pada nota juga terdapat juga cara untuk sebut sistem 24 jam dengan betul dan cara untuk mengenal pasti sama ada waktu tersebut merupakan waktu pagi, petang ataupun malam.

nota-masa-dan-waktu

Nota yang saya kongsikan ini, kalian print dan masukkan dalam satu file.
Letak nama file, cikgu Hakim kachak.

Mana nak tahu, anak-anak akan lebih mudah faham. šŸ˜œ

Saya selitkan juga beberapa langkah penyelesaian melibatkan penukaran unit bagi tajuk masa dan waktu.

Moga membantu.

#cikguHakim

Nak kan banyak lagi nota dan tip berkaitan subjek Matematik sekolah rendah?

Boleh follow saya, cikgu Hakim.

Follow FB: Mohamad Hakim

ADMIN: Please right click each image to download or download pdf file below of the post | Sila right click untuk save imej atau muat turun file pdf di bawah post.

For those who want to have pdf file, please click the button below.

Kepada yang ingin dapatkan file PDF boleh klik butang di bawah ya.

File PDF Nota Masa dan Waktu

Click to download file below. Klik untuk muat turun di bawah

We hope that our sharing today will help your child education’s journey. Kindly share and thank you for visiting us at Cikgu Fadli Online.

Semoga perkongsian harini bermanfaat untuk semua pengunjung Cikgu Fadli Online ya. Sila share agar ramai lagi mendapat maanfaat, terima kasih !



RUANG IKLAN




LANGGAN UPDATE TERKINI

JOM BERSEDEKAH

DANA-KITA

Archive

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team

Makluman : Ebook Premium adalah merupakan sebuah eBooK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Nota dan Latihan Tajuk Perpuluhan -Matematik Tahun 3

Nota dan Latihan Tajuk Perpuluhan -Matematik Tahun 3

cikgu-fadli-online


Nota dan Latihan Tajuk Perpuluhan – Matematik Tahun 3

Cikgu Zuraidah

IKLAN-LEADERBOARD-CIKGU-FADLI
koleksi-premium-ebooks

Oleh: Cikgu Zuraidah

Nota dan Latihan Tajuk Perpuluhan -Matematik Tahun 3

Salam semua.. Sambungan Pecahan, kita belajar Perpuluhan pula, cukup le ni bekal minggu depan..
Sempena hari Jumaat, mari kita doakan kita semua sentiasa di bawah lindungan-Nya., dan semoga Covid 19 hilang dari muka bumi Dan juga selamatkan saudara kita di Palestin.

 

ADMIN: Please right click each image to download or download pdf file below of the post | Sila right click untuk save imej atau muat turun file pdf di bawah post.

nota-latihan-perpuluhan-1
nota-latihan-perpuluhan-2
nota-latihan-perpuluhan-3
nota-latihan-perpuluhan-4
nota-latihan-perpuluhan-5
nota-latihan-perpuluhan-6
nota-latihan-perpuluhan-7

For those who want to have pdf file, please click the button below.

Kepada yang ingin dapatkan file PDF boleh klik butang di bawah ya.

File Nota dan Latihan Tajuk Perpuluhan -Matematik Tahun 3

Click to download file below. Klik untuk muat turun di bawah

We hope that our sharing today will help your child education’s journey. Kindly share and thank you for visiting us at Cikgu Fadli Online.

Semoga perkongsian harini bermanfaat untuk semua pengunjung Cikgu Fadli Online ya. Sila share agar ramai lagi mendapat maanfaat, terima kasih !



RUANG IKLAN




LANGGAN UPDATE TERKINI

JOM BERSEDEKAH

DANA-KITA

Archive

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team

Makluman : Ebook Premium adalah merupakan sebuah eBooK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Nota dan Latihan Tajuk Pecahan – Matematik Tahun 3

Nota dan Latihan Tajuk Pecahan – Matematik Tahun 3

cikgu-fadli-online


Nota dan Latihan Tajuk Pecahan – Matematik Tahun 3

Cikgu Zuraidah

IKLAN-LEADERBOARD-CIKGU-FADLI
koleksi-premium-ebooks

Oleh: Cikgu Zuraidah

Nota dan Latihan Tajuk Pecahan -Matematik Tahun 3

SELAMAT HARI GURU untuk semua insan yang bergelar pendidik..
Terimalah hadiah hari guru dari saya Modul PdPr untuk tajuk Pecahan Tahun 3.
Semoga bermanafaat.
Terima kasih yang mengikuti saya di alam maya, maaf lah ye kadang2 timbul tenggelam, ada masa saya kongsi, takde masa saya jenguk page rakan2 lain… Hihi..

ADMIN: Please right click each image to download or download pdf file below of the post | Sila right click untuk save imej atau muat turun file pdf di bawah post.

nota-latihan-pecahan-1
nota-latihan-pecahan-2
nota-latihan-pecahan-3
nota-latihan-pecahan-4
nota-latihan-pecahan-5
nota-latihan-pecahan-6
nota-latihan-pecahan-7

For those who want to have pdf file, please click the button below.

Kepada yang ingin dapatkan file PDF boleh klik butang di bawah ya.

File Nota dan Latihan Tajuk Pecahan -Matematik Tahun 3

Click to download file below. Klik untuk muat turun di bawah

We hope that our sharing today will help your child education’s journey. Kindly share and thank you for visiting us at Cikgu Fadli Online.

Semoga perkongsian harini bermanfaat untuk semua pengunjung Cikgu Fadli Online ya. Sila share agar ramai lagi mendapat maanfaat, terima kasih !



RUANG IKLAN




LANGGAN UPDATE TERKINI

JOM BERSEDEKAH

DANA-KITA

Archive

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team

Makluman : Ebook Premium adalah merupakan sebuah eBooK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Contoh Nota Dalam Mathzier

Contoh Nota Dalam Mathzier

cikgu-fadli-online


Contoh Nota Dalam Mathzier

Mohd Fadli Salleh

IKLAN-LEADERBOARD-CIKGU-FADLI
koleksi-premium-ebooks

Contoh nota dalam Mathzier. Ini rumus penukaran unit untuk topik Panjang. Rumus ini wajib dihafal murid seawal Tahun 4 lagi ya.

Boleh print out atau salin nota ini dan tampal kat meja bacaan anak-anak. Sangat penting mereka kuasai rumus asas ini.

contoh-mathzier


Ini salah satu nota padat lengkap dengan contoh jalan kerja yang ada dalam Modul Mathzier Bab 4 tau. Lengkap, padat beserta contoh lagi.

Sangat bagus sebagai rujukan anak-anak kita. Banyak lagi nota padat dengan contoh-contoh lain dalam slide nota dalam Mathzier.

Paling best, lepas fahami nota, terus buat latih tubi dalam modul latih tubi yang mengandungi beratus-ratus soalan berdasarkan silibus semasa lengkap dengan skema jawapan.

Untuk Tahun 4 dan 6 lengkap ada 6 bab. Tahun 5 ada 2 bab (berdasarkan silibus terkini).

Dapatkan di sini:

Jom Dapatkan segera!

Klik butang "Saya ingin order Mathzier" sekarang!

Nota : Senarai Harga Pakej
======================
Bab 1 dan bab 2 = RM85
Bab 3 dan bab 4 = RM85
Bab 5 dan bab 6 = RM70
Bab 1 hingga bab 6 = RM200
Bab 6 sahaja RM30
Mana-mana satu Bab RM50 selain Bab 6.

Ini adalah Mathzier versi ebook dan modul dalam bentuk softcopy. Ianya diemelkan.

#KitaBelumMenang
#LearningNeverStop
#MFSEmpire #Mathzier

RUANG IKLAN




LANGGAN UPDATE TERKINI

JOM BERSEDEKAH

DANA-KITA

Archive

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team

Makluman : Ebook Premium adalah merupakan sebuah eBooK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Nota dan Latihan Tambah dan Tolak Menggunakan Pembaris 20cm

Nota dan Latihan Tambah dan Tolak Menggunakan Pembaris 20cm

cikgu-fadli-online


Nota dan Latihan Tambah dan Tolak Menggunakan Pembaris 20cm

Cg Kai

IKLAN-LEADERBOARD-CIKGU-FADLI
koleksi-premium-ebooks

Oleh: Cg Kai

Latihan Tambah dan Tolak Menggunakan Pembaris 20cm

Gambar rajah ini menerangkan cara tambah dan tolak asas menggunakan pembaris. Pembaris yang digunakan mestilah sekurang-kurangnya 20 cm. Kaedah penambahan dan penolakan menggunakan pembaris adalah sangat bersesuaian dengan murid Tahap 1 serta kelas pemulihan. Semoga perkongsian ini memberikan kebaikan semua dan khususnya kepada penyumbang idea teknik ini.

Admin:

Please right click each image to download or download pdf file below of the post.

Sila right click untuk save imej atau muat turun file pdf di bawah post.

latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-1
latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-2
latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-3
latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-4


latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-5
latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-6
latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-7
latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-8
latihan-tambah-tolak-pembaris-20cm-9

For those who want to have pdf file, please click the button below.

Kepada yang ingin dapatkan file PDF boleh klik butang di bawah ya.

File Latihan tambah dan Tolak Menggunakan Pembaris 20cm oleh Cg kai

Click to download file below. Klik untuk muat turun di bawah

We hope that our sharing today will help your chile education’s journey. Kindly share and thank you for visiting us at Cikgu Fadli Online.

Semoga perkongsian harini bermanfaat untuk semua pengunjung Cikgu Fadli Online ya. Sila share agar ramai lagi mendapat maanfaat, terima kasih !

RUANG IKLAN




LANGGAN UPDATE TERKINI

JOM BERSEDEKAH

DANA-KITA

Archive

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team

Makluman : Ebook Premium adalah merupakan sebuah eBooK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Translate Ā»