Apa keputusan lepas KPM meeting dengan Lembaga Tatatertib?

tudung-si-comel
pts-bookcafe

 

keputusan

Ramai juga pm dan bertanya saya, apa keputusan lepas KPM meeting dengan Lembaga Tatatertib.

Saya pun tak tahu apa keputusannya. Tapi dalam Metro kata, keputusan adalah sulit.

Apa pun keputusannya, cuma satu harapan saya, ada perubahan dalam KPM. Tak kisah la siapa menjadi kerajaan lepas ni, tolong ambil berat isu pendidikan.

Tolong jangan politikkan pendidikan. Biar tangan yang ada ilmu, ahli akademik tentukan hala tuju pendidikan negara.

Pendidikan perlu dipegang oleh tangan mereka yang cermat, teliti dan berilmu.

Kerana pendidikan adalah nadi sesuatu bangsa dan negara. Siapa kita pada masa akan datang, di mana negara kita pada masa depan ditentukan oleh pendidikan hari ini.

Anak-anak kecil yang sedang memikul beg sekolah pada hari ini adalah bakal pemimpin yang bakal memacu negara di suatu masa.

Begitulah.

#MFS

Bincang di Post asal di Facebook

Klik pada icon like/komen untuk komen di Facebook

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

kedai-buku-shopee
Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Baru je gaji.

Baru je gaji.

Baru je gaji. Hari ni dah mengira hari bila pula nak dapat gaji seterusnya. Adehhh. Kena rompak dengan macam-macam gais. Benarlah kata pepatah, 'Dari bank ia datang, kepada bank ia kembali'. Pagi duniaaaaa! #MFS

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Ma pesan, "Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha." Apa kerja buat kita sekali pun, utamakan keredhaan Allah dan nabi saw, baru manusia. Andai sesuatu benda itu orang tak sokong tapi Allah redha, buatlah. Namun walau sebanyak mana sokongan orang tapi...

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual. Maaf rakan-rakan media sekalian, saya masih penjawat awam. Saya tak boleh bersiaran atau mengeluarkan kenyataan pada pihak media tanpa kelulusan KPM. Menteri Kanan Pendidikan, Dr Radzi Jidin juga...



Shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

November 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkib