Jom Kenali Kak Dzuriasikim Dzulkefli

tudung-si-comel
pentagonmath

Ok seperti yang dijanjikan aku nak cerita tentang seorang kawan aku ni. Kak Dzuriasikim Dzulkefli. Siapa kenal?

Mungkin follower baru aku belum kenal dengan Kak Zue. Kak Zue ni ibu berdikari dengan anak 5 orang. Kak Zue pangkat kakak dengan aku.

dzuriasikim dzulkefli

Aku suka betul baca perkongsian dia. Pernah dia berkongsi zaman kejatuhan, zaman susah payah sampai nak beli susu dengan pampers anak pun duit tak cukup.

Dikumpulnya duit syiling untuk beli susu. Dokong anak kecil, pimpin tangan yang lain, berjalan ke kedai. Sampai di kedai, dia betul-betul dapat beli susu anak je. Nak beli gula-gula untuk anak pun tak cukup dah duit.

Dia menjual tepi jalan untuk besarkan anak. Angkut barang siang malam. Kena kata dek orang tak payah cerita lah.

Kak Zue sabar tempuhi ujian. 10 tahun berlalu dengan cepat. Aku kenal Kak Zue masa dia dah senang. Tapi aku baca kisah Kak Zue ni dari perkongsian dia kat Fb dan Telegram dia.

Baru-baru ni Kak Zue bawak anak-anak pergi umrah. Kata Kak Zue itu impian dia dah lama. MasyaAllah. Hebat kan?

Hari-hari dia menulis. Tulisannya banyak memberikan motivasi untuk wanita. Sebab dia tak mahu wanita putus asa dalam hidup.

Dia menulis dengan bahasa yang mudah difahami. Bahasa santai yang sampai ke jiwa. Sebab kata Kak Zue, dia menulis untuk semua wanita.

Aku yang lelaki ni pun boleh ambil ikhtibar dari perkongsian dia. Tulisan Kak Zue kerap tular dan dikongsikan di majalah online, Page dan kerap juga kak Zue masuk program TV wanita.

Kak Zue kata, dulu dia nak masuk kelas untuk cari ilmu tapi dia tak mampu nak bayar yuran.

Sekarang Kak Zue ada buat kelas bimbingan khusus untuk wanita yang betul-betul nak belajar untuk bangkit. Yang sesang jatuh, yang sedang down, yang sedang kecewa. Kalau tulisan umum dekat wall dia dah power, apalagi tulisan dalam Group coaching online dia lagi deep. Terus sampai ke hati! Korang pergilah baca.

Siapa yang nak masuk ke Group bimbingan Kak Zue, korang contact dia ya. Intai-intai wall dia juga. Pasti ramai akan tersuka dan follow beliau.

Okeh. Tu ja nak share malam ni.

#FollowingThursday
#MFS

[ Mohd Fadli Salleh ]

website-mudah

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ Permohonan Kemasukan ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) bagi Tingkatan 1 & 4 tahun 2024 kini dibuka. Permohonan boleh dibuat secara dalam talian mulai ๐Ÿญ๐Ÿฑ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ ๐—ท๐—ฎ๐—บ ๐Ÿฏ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด. Untuk...

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah. Biasa la beg sekarang tak tahan lasak. Tu lah, nak beli lain harga beg ni boleh tahan kerasnya. Malam tadi aku jumpa beg harga marhein. Tujuh lapan ringgit ja pun. Ni kalau tahan 5-6 bulan dah kira bagus sangat dah....

Anak nak masuk Pra Sekolah tahun ni? Tudung Pra Sekolah dah ada?

Anak nak masuk Pra Sekolah tahun ni? Tudung Pra Sekolah dah ada? Jika belum, kami ada jual. Cuma RM19.90 sahaja jenis awning on-point, lebih terbentuk kemas dan in shaa Allah anak-anak selesa โ˜บ๏ธ Jika tak selesa, kita ada Jaminan Istimewa 180 hari, boleh tukar atau...



Shopee
langgan-durioo



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkib