Jom Kenali Kak Dzuriasikim Dzulkefli

tudung-si-comel
pts-bookcafe

Ok seperti yang dijanjikan aku nak cerita tentang seorang kawan aku ni. Kak Dzuriasikim Dzulkefli. Siapa kenal?

Mungkin follower baru aku belum kenal dengan Kak Zue. Kak Zue ni ibu berdikari dengan anak 5 orang. Kak Zue pangkat kakak dengan aku.

dzuriasikim dzulkefli

Aku suka betul baca perkongsian dia. Pernah dia berkongsi zaman kejatuhan, zaman susah payah sampai nak beli susu dengan pampers anak pun duit tak cukup.

Dikumpulnya duit syiling untuk beli susu. Dokong anak kecil, pimpin tangan yang lain, berjalan ke kedai. Sampai di kedai, dia betul-betul dapat beli susu anak je. Nak beli gula-gula untuk anak pun tak cukup dah duit.

Dia menjual tepi jalan untuk besarkan anak. Angkut barang siang malam. Kena kata dek orang tak payah cerita lah.

Kak Zue sabar tempuhi ujian. 10 tahun berlalu dengan cepat. Aku kenal Kak Zue masa dia dah senang. Tapi aku baca kisah Kak Zue ni dari perkongsian dia kat Fb dan Telegram dia.

Baru-baru ni Kak Zue bawak anak-anak pergi umrah. Kata Kak Zue itu impian dia dah lama. MasyaAllah. Hebat kan?

Hari-hari dia menulis. Tulisannya banyak memberikan motivasi untuk wanita. Sebab dia tak mahu wanita putus asa dalam hidup.

Dia menulis dengan bahasa yang mudah difahami. Bahasa santai yang sampai ke jiwa. Sebab kata Kak Zue, dia menulis untuk semua wanita.

Aku yang lelaki ni pun boleh ambil ikhtibar dari perkongsian dia. Tulisan Kak Zue kerap tular dan dikongsikan di majalah online, Page dan kerap juga kak Zue masuk program TV wanita.

Kak Zue kata, dulu dia nak masuk kelas untuk cari ilmu tapi dia tak mampu nak bayar yuran.

Sekarang Kak Zue ada buat kelas bimbingan khusus untuk wanita yang betul-betul nak belajar untuk bangkit. Yang sesang jatuh, yang sedang down, yang sedang kecewa. Kalau tulisan umum dekat wall dia dah power, apalagi tulisan dalam Group coaching online dia lagi deep. Terus sampai ke hati! Korang pergilah baca.

Siapa yang nak masuk ke Group bimbingan Kak Zue, korang contact dia ya. Intai-intai wall dia juga. Pasti ramai akan tersuka dan follow beliau.

Okeh. Tu ja nak share malam ni.

#FollowingThursday
#MFS

[ Mohd Fadli Salleh ]

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Ebook khas untuk membuatkan anak-anak kita minat Matematik

Ebook khas untuk membuatkan anak-anak kita minat Matematik

Dr. Salbiah Salleh dan Cikgu Mohd Fadli Salleh telah sepakat dan bergabung untuk menghasilkan satu ebook khas untuk membuatkan anak-anak kita minat Matematik dan menunjukkan Matematik itu sebenarnya sangat fun dan best! Satu-satunya buku cerita berkonsepkan “Story in...

Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick.

Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick.

Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick. Wah, hebat juga. Baru darjah 1 dah pandai guna chopstick. Aku dah tua baru pandai nak guna. Tu pun bersilang habis, wakakaka. Mujur zaman bujang dulu sempat kapel dengan amoi Cina. Dia la ajar aku...

Parti Influencer

Parti Influencer

Nak mengundi dah kita. Tapi tu lah, parti politik sedia ada macam bosan dah la. Rasa nak buka parti politik baru. Parti Influencer.Kembara. Tulis. Kemanusiaan. +6012 211 7994 Followed by 319,000 people Facebook: Khairul Hakimin Muhammad Web / Blog: khairulhakimin Bio:...

Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Mana Cikgu Fadli Dapat Gelaran Cikgu Korea tu?

Mana Cikgu Fadli Dapat Gelaran Cikgu Korea tu?

Siapa yang selalu tanya mana aku dapat gelaran Cikgu Korea tu? Nah, ni Kak Maizatul tolong jawabkan. Bezanya dia Korea bandar, aku Korea pantai. Kalau aku cakap kau tak percaya. Nah bukti bergambar aku bagi ni. Esok juga aku cari movie Silenced ni. 😁 #MFS - Korea...



Shopee
teroka-sains



BUKU FIZIKAL

mathzier-eazier-1-0
mathzier-eazier-1-0
mathzier-2-0
sifir-rumus-penting
mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

November 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkib