Jom Kenali Kak Dzuriasikim Dzulkefli

tudung-si-comel
pentagonmath

Ok seperti yang dijanjikan aku nak cerita tentang seorang kawan aku ni. Kak Dzuriasikim Dzulkefli. Siapa kenal?

Mungkin follower baru aku belum kenal dengan Kak Zue. Kak Zue ni ibu berdikari dengan anak 5 orang. Kak Zue pangkat kakak dengan aku.

dzuriasikim dzulkefli

Aku suka betul baca perkongsian dia. Pernah dia berkongsi zaman kejatuhan, zaman susah payah sampai nak beli susu dengan pampers anak pun duit tak cukup.

Dikumpulnya duit syiling untuk beli susu. Dokong anak kecil, pimpin tangan yang lain, berjalan ke kedai. Sampai di kedai, dia betul-betul dapat beli susu anak je. Nak beli gula-gula untuk anak pun tak cukup dah duit.

Dia menjual tepi jalan untuk besarkan anak. Angkut barang siang malam. Kena kata dek orang tak payah cerita lah.

Kak Zue sabar tempuhi ujian. 10 tahun berlalu dengan cepat. Aku kenal Kak Zue masa dia dah senang. Tapi aku baca kisah Kak Zue ni dari perkongsian dia kat Fb dan Telegram dia.

Baru-baru ni Kak Zue bawak anak-anak pergi umrah. Kata Kak Zue itu impian dia dah lama. MasyaAllah. Hebat kan?

Hari-hari dia menulis. Tulisannya banyak memberikan motivasi untuk wanita. Sebab dia tak mahu wanita putus asa dalam hidup.

Dia menulis dengan bahasa yang mudah difahami. Bahasa santai yang sampai ke jiwa. Sebab kata Kak Zue, dia menulis untuk semua wanita.

Aku yang lelaki ni pun boleh ambil ikhtibar dari perkongsian dia. Tulisan Kak Zue kerap tular dan dikongsikan di majalah online, Page dan kerap juga kak Zue masuk program TV wanita.

Kak Zue kata, dulu dia nak masuk kelas untuk cari ilmu tapi dia tak mampu nak bayar yuran.

Sekarang Kak Zue ada buat kelas bimbingan khusus untuk wanita yang betul-betul nak belajar untuk bangkit. Yang sesang jatuh, yang sedang down, yang sedang kecewa. Kalau tulisan umum dekat wall dia dah power, apalagi tulisan dalam Group coaching online dia lagi deep. Terus sampai ke hati! Korang pergilah baca.

Siapa yang nak masuk ke Group bimbingan Kak Zue, korang contact dia ya. Intai-intai wall dia juga. Pasti ramai akan tersuka dan follow beliau.

Okeh. Tu ja nak share malam ni.

#FollowingThursday
#MFS

[ Mohd Fadli Salleh ]

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

BACK TO SCHOOL 2024: Persiapan Kelengkapan Sekolah Si Comel BACK TO SCHOOL 2024 dah nak mula 😍  Sudahkah mommies memulakan persiapan kelengkapan sekolah 2024 untuk Si Comel bagi tahun depan? Masa berlalu begitu cepat dan sebelum kita sedar, tahun baru sekolah akan...

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Sempurna Untuk Anak Anda Hari ini Admin Azlin ingin berkongsi tentang produk TudungSiComel yang istimewa, Tudung Pra Sekolah. Kelebihan Tudung Pra Sekolah Kami Kelebihan lain tudung ini adalah awningnya yang on-point. Lebih kemas apabila...

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti dan Kekuatan Bendera Palestin, simbol yang kuat dan bersejarah, kini boleh didapati di kedai Cikgu Mohd Fadli Salleh. Bendera ini bukan sahaja melambangkan negara Palestin, tetapi juga perjuangan rakyatnya untuk keadilan dan...

Buku Matematik Mathzier

Buku Matematik Mathzier

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Ada yang tanya pasal topik yang ada dalam buku Maths aku buat tu. Mathzier 1.0 lebih pada operasi asas. 80% soalan hanya tambah tolak darab dan bahagi. Pengenalan topik lain...

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0 Tahun 2. Satu page sampai 60 soalan. Tiada soalan KBAT. Tiada soalan berbentuk ayat. Semua soalan direct yang perlu pada...



durioo
belajar-sirah-nabi



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arkib