5 siri kartun kanak-kanak yang tidak lagi selamat ditonton.

tudung-si-comel
pentagonmath

Terkejut aku baca artikel dari Iluminasi ini. Tentang 5 siri kartun kanak-kanak yang tidak lagi selamat ditonton.

Adegan sonsang dan tak sepatutnya mula diterapkan dalam siri kartun kegemaran kanak-kanak ini.

Memang merisaukan kita sebagai ibubapa jika anak-anak suka kartun yang boleh membawa pengaruh buruk pada mereka.

Bahkan kartun Upin & Ipin pun ada pihak tak bertanggungjawab membuat konten lucah. Kartun Ultraman kesukaan anak-anak juga ada adengan lucah, hubungan intim di YouTube.

Banyak weh kartun kesukaan anak-anak kita mula diselit adengan yang tak sepatutnya mereka tonton.

Lebih menakutkan, anak-anak cukup cepat terpengaruh dengan apa yang mereka tonton.

Ini antara salah satu sebab utama saya melanggan Durioo+. Satu platform yang dibina oleh anak tempatan yang sedang menyaingi platform YouTube.

Platform video kartun kesukaan anak-anak di Durioo+ bebas ads, bebas dari video ganas, lucah, bahasa kesat dan pengaruh buruk.

Anak-anak mula ucap tasbih selalu sebab terpengaruh dengan Durioo+.

Menariknya, satu acc Durioo+ ni boleh diakses menggunakan tiga device serentak termasuk tv, laptop dan phone. Berbaloi langgan. Cuma perlu download apps Durioo+ di Play Store dan layan di mana-mana.

Tak perlu berebut remote TV lagi jika anak-anak nak lihat video berbeza-beza sebab kan boleh akses dengan 3 device serentak.

Yang belum melanggan Durioo+, saya sangat syorkan platform ni untuk anak-anak kita. Ada lebih 1400 video ready untuk ditonton dan setiap bulan lebih 200 video baru dimuat naik.

Jika anak-anak sukakan Omar & Hana serta Didi & Friends, pasti anak-anak akan suka kartun dalam Durioo+ kerana pengasas Durioo+ adalah pengasas Omar & Hana serta Didi & Friends.

Sekarang ada promosi awal tahun tau. Langgan segera di sini :
https://duriooplusaffiliate.onpay.my/order/form/DP06-PAP01/elin
https://duriooplusaffiliate.onpay.my/order/form/DP06-PAP01/elin
https://duriooplusaffiliate.onpay.my/order/form/DP06-PAP01/elin

 

 

baca-lanjut
sesame-street

Kartun Scooby Doo pun adegan tak sesuai dan pengaruh hubungan sejenis. 😢

my-little-pony

My Little Pony pun samaaa. 😢

power-rangers

Power Rangers pun mula ada pengaruh songsang. 😢

transformers

Transformers weh. Terkejut aku ada adegan sonsang juga.

durioo

Kami sekeluarga dah lama berpindah ke platform Durioo+. Anak-anak dah tak tengok YouTube dah. Anak-anak pun selalu ucap tasbih selepas suka dengan kartun dalam Durioo+.

Langgan sini : https://duriooplusaffiliate.onpay.my/order/form/DP06-PAP01/elin

Durioo

Lebih dari 1400 video ready untuk ditonton. Baby Shark pun adaa. Lebih 200 video baru setiap bulan. Satu acc boleh guna 3 device serentak tau.

Langgan sini : https://durioopluspro.onpay.my/order/form/dp01-0109/Arumi

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

BACK TO SCHOOL 2024: Persiapan Kelengkapan Sekolah Si Comel BACK TO SCHOOL 2024 dah nak mula 😍  Sudahkah mommies memulakan persiapan kelengkapan sekolah 2024 untuk Si Comel bagi tahun depan? Masa berlalu begitu cepat dan sebelum kita sedar, tahun baru sekolah akan...

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Sempurna Untuk Anak Anda Hari ini Admin Azlin ingin berkongsi tentang produk TudungSiComel yang istimewa, Tudung Pra Sekolah. Kelebihan Tudung Pra Sekolah Kami Kelebihan lain tudung ini adalah awningnya yang on-point. Lebih kemas apabila...

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti dan Kekuatan Bendera Palestin, simbol yang kuat dan bersejarah, kini boleh didapati di kedai Cikgu Mohd Fadli Salleh. Bendera ini bukan sahaja melambangkan negara Palestin, tetapi juga perjuangan rakyatnya untuk keadilan dan...

Buku Matematik Mathzier

Buku Matematik Mathzier

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Ada yang tanya pasal topik yang ada dalam buku Maths aku buat tu. Mathzier 1.0 lebih pada operasi asas. 80% soalan hanya tambah tolak darab dan bahagi. Pengenalan topik lain...

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0 Tahun 2. Satu page sampai 60 soalan. Tiada soalan KBAT. Tiada soalan berbentuk ayat. Semua soalan direct yang perlu pada...



durioo
belajar-sirah-nabi



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arkib