Perkongsian dari Tuan Sinan, Founder Durioo+ :

tudung-si-comel
pentagonmath
sinan-durioo
Perkongsian dari Tuan Sinan, Founder Durioo+ :
Kita ada group Durioo+ Educators. Dan lepas baca satu post dari team educators kami – 😭😭😭 kisah anaknya umur 7 tahun….
 
Ini saya copy mesej dia dari group kami:
—–
 
Tp nak share something.. promo baru ni saya xsempat pon nak share mcm sblm2 ni ikut timeline kerana agak sibuk dengan program disekolah.
 
Tapi rasa sgt bersalah bila tak share benda yang bgs dan bermanfaat ni. Hanya sempat buat story di wasap sahaja. Dan letak link diwasap sahaja.. saya sempat buat dalam sehari dua je rasanya, dan tak harapkan sangat ada sale, cuma harapnya dpt bantu pecahkan kebuntuaan ibu bapa utk kawal anak2 dari tgk content yang tak bermanfaat.
 
Tibe2 tgk ada 2 org ibu yang subscribe, Dari kenalan dan keluarga terdekat jugak.
 
Tak sangka rupanya ada jugak yg subscribe!
 
Nak dijadikan cerita, saya pon pm 2 org ibu ni, ucapkan Tahniah! buat pilihan selamat utk anak2nya.
 
Bermulalah cerita sedih dari sang ibu, minta bantu dia selesaikan masalah anaknya yg sudah “terlihat” video yang tidak sepatutnya dilihat di youtube.😭 bagai nak luruh jantung saya waktu mendengarnya kerana anaknya baru sahaja berumur 7 tahun dan bakal masuk ke darjah 1 buka sekolah nanti.
 
Risaunya bukan kepalang! Namun saya cuba tenangkan, dengan beri harapan masih sempat lagi untuk betulkan keadaan dengan berikan content2 islamic kepada anak2.
 
Ibu ini terus memadam youtube dari TV dan hanya terus menggunakan Durioo sebagai content baru untuk anak2nya yang ramai.
 
MasyaAllah! Rasanya memang dah jadi kewajiban untuk sebarkan Durioo ni. Sangat membantu para ibu diluar sana yang mungkin menghadapi situasi seperti ini.
 
—-
 
Hu… Memang sedih dan menakutkan. Semoga anak² kita semua dijauhi dan dihindari dari konten² yang tidak sesuai untuk mereka.
 
Semoga Durioo+ menjadi asbab kebaikan dan dapat membantu ibu bapa mendidik anak-anak yang beriman, berakhlak dan berilmu. Semoga Durioo+ dapat bantu bagi asas Islamik yang kuat untuk anak².
.
Jom langgan Durioo+ di sini:
.
Sertai Channel untuk update terkini Durioo+
.
#duriooplus #muslim #durioopluskomuniti #parenting #durioo
ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

BACK TO SCHOOL 2024: Persiapan Kelengkapan Sekolah Si Comel BACK TO SCHOOL 2024 dah nak mula 😍  Sudahkah mommies memulakan persiapan kelengkapan sekolah 2024 untuk Si Comel bagi tahun depan? Masa berlalu begitu cepat dan sebelum kita sedar, tahun baru sekolah akan...

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Sempurna Untuk Anak Anda Hari ini Admin Azlin ingin berkongsi tentang produk TudungSiComel yang istimewa, Tudung Pra Sekolah. Kelebihan Tudung Pra Sekolah Kami Kelebihan lain tudung ini adalah awningnya yang on-point. Lebih kemas apabila...

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti dan Kekuatan Bendera Palestin, simbol yang kuat dan bersejarah, kini boleh didapati di kedai Cikgu Mohd Fadli Salleh. Bendera ini bukan sahaja melambangkan negara Palestin, tetapi juga perjuangan rakyatnya untuk keadilan dan...

Buku Matematik Mathzier

Buku Matematik Mathzier

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Ada yang tanya pasal topik yang ada dalam buku Maths aku buat tu. Mathzier 1.0 lebih pada operasi asas. 80% soalan hanya tambah tolak darab dan bahagi. Pengenalan topik lain...

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0 Tahun 2. Satu page sampai 60 soalan. Tiada soalan KBAT. Tiada soalan berbentuk ayat. Semua soalan direct yang perlu pada...



durioo
belajar-sirah-nabi



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arkib