Aktiviti Sempena Perayaan Hari Deepavali

tudung-si-comel
pts-bookcafe

Aktiviti Sempena Perayaan Hari Deepavali


Sumber / Guru: Wardah Ibrahim (Hawada Galeri Ilmu)

 

Perkongsian dari wardah yang tak seberapa. Sempena menjelangnya sambutan Deepavali dan sempena cuti sekolah 5 hari.🔥

Cikgu2 boleh memperkenalkan murid² dengan perayaan Deepavali. Aktiviti mudah dan ringkas seperti

#Mewarna #Mengira
#kolaj pelita
#Kraft
#Infografik

Pdf boleh dapatkan di t.me/hawadagaleriilmu

Di akhir pembelajaran, mulakan sesi soal jawab untuk pemahaman mereka;

-murid akan mengetahui kaum apakah yang menyambut sambutan Deepavali
-ciri-ciri yang ada dalam sambutan ini seperti makanan tradisi iaitu kuih muruku
-pakaian tradisional kaum india
-seni kreatif tradisional seperti ‘rangoli arts’

Semoga bermanfaat🥰

P/s: jika ada kesilapan mohon tegur, saya buat berdasarkan bacaan dan sumber rujukan 🤗

DOWNLOAD FILE PDF

Boleh download kompilasi imej dalam bentuk PDF di bawah ya:

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Ebook khas untuk membuatkan anak-anak kita minat Matematik

Ebook khas untuk membuatkan anak-anak kita minat Matematik

Dr. Salbiah Salleh dan Cikgu Mohd Fadli Salleh telah sepakat dan bergabung untuk menghasilkan satu ebook khas untuk membuatkan anak-anak kita minat Matematik dan menunjukkan Matematik itu sebenarnya sangat fun dan best! Satu-satunya buku cerita berkonsepkan “Story in...

Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick.

Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick.

Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick. Wah, hebat juga. Baru darjah 1 dah pandai guna chopstick. Aku dah tua baru pandai nak guna. Tu pun bersilang habis, wakakaka. Mujur zaman bujang dulu sempat kapel dengan amoi Cina. Dia la ajar aku...

Parti Influencer

Parti Influencer

Nak mengundi dah kita. Tapi tu lah, parti politik sedia ada macam bosan dah la. Rasa nak buka parti politik baru. Parti Influencer.Kembara. Tulis. Kemanusiaan. +6012 211 7994 Followed by 319,000 people Facebook: Khairul Hakimin Muhammad Web / Blog: khairulhakimin Bio:...

Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Mana Cikgu Fadli Dapat Gelaran Cikgu Korea tu?

Mana Cikgu Fadli Dapat Gelaran Cikgu Korea tu?

Siapa yang selalu tanya mana aku dapat gelaran Cikgu Korea tu? Nah, ni Kak Maizatul tolong jawabkan. Bezanya dia Korea bandar, aku Korea pantai. Kalau aku cakap kau tak percaya. Nah bukti bergambar aku bagi ni. Esok juga aku cari movie Silenced ni. 😁 #MFS - Korea...



Shopee
teroka-sains



BUKU FIZIKAL

mathzier-eazier-1-0
mathzier-eazier-1-0
mathzier-2-0
sifir-rumus-penting
mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

November 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkib