Anak kembar yang comel ni baru lepas kena cucuk.

tudung-si-comel
pentagonmath

Hi adik-adik! Hari ni, Admin Azlin nak share tips pendidikan dan kisah terbaru nukilan Cikgu Mohd Fadli Salleh. Jom baca bersama-sama ! Apa topik atau kisah kali ini ya?  🌟📖

anak-kembar

Anak kembar yang comel ni baru lepas kena cucuk. Keluar bilik rawatan, tangan keras macam robot. Haha.

“Cikgu, macamana saya nak bawa botol air dan bekas makanan pergi rehat ni?” tanya kakak.

“Tak pa. Nanti cikgu bawakan lah,” balasku.

“Tunggu adik saya dulu tau,” katanya lagi.

Risau benar aku terus ajak ke kantin tanpa tunggu adik dia. Comel, hihi.

Tunggu turn adik cucuk pula. Adik siap cucuk, keluar bilik mata berair. Tangan sama macam kakak tadi. Keras macam robot.

Kakak terus pergi pimpin tangan,

” Jom dik, pergi makan”.

Kami pun pergi ke kantin sama-sama. Kawan dia teman seorang. Siap tunjuk meja yang mereka selalu makan.

“Cikgu, kat sana. Kat sana kami selalu makan”.

Oh, perempuan ni memang setia sejak kecil eh? Biasa duduk satu tempat tak pindah randah macam laki. Patut laki kahwin ramai, makan suka pindah tempat. Eh, tiberr.

Kawan dia tolong buka bekas bekal Smiggle tu. Keluarkan air kotak dan bekas makanan. Susun atas meja cantik-cantik.

Patut la perempuan ni kemas dan teliti. Sejak kecik susun barang elok dan kemas je. Duduk dengan tertib, mereka pun mula makan.

Aku snap sekeping gambar buat kenangan dan blah. Nanti besar kalau Fb ni masih ada, mereka baca balik kisah mereka kena cucuk ni mesti masing-masing tersenyum ja.

Fb ni bagus sebagai tempat merakam memori. Sangat bagus sebenarnya.

Okey dah. Sat lagi rehat Tahun 2 dan 3 pula. Nak pergi prepare bahan sat, pastu cari mentee aku yang masih tak pandai membaca tu.

Sambil makan cikgu suruh kau mengeja. Rasakan! Hahahaha. (Gelak jahat)

#MFS
– Kisah Tahun 1 –

T.me/EbookCikguFadli

Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOn
Buku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34
Buku latihan Tahun 4-6 : https://shope.ee/40F22MnC10

Jika anak-anak lemah Darab dan bahagi, dapatkan buku Mathzier Sifir di sini : https://shope.ee/5fNG1Ujq1Q

Seronokkan baca? Share post ni kepada kawan-kawan yang lain juga agar mereka pun dapat baca dan belajar sama-sama di CikguFadli.com!

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Ramai ibu-ibu pm aku bertanya cara yang betul untuk ajar anak di rumah terutamanya mata pelajaran Matematik. Mereka bertanya, perlukah sediakan rotan? Kebanyakan mereka bila mengajar anak akan bertukar menjadi singa secara tiba-tiba. Ada juga meluahkan tidak dapat...

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

"Cikgu. Hari tu cikgu ambik gambar Delisha dan letak kat Facebook kan?" "Aah. Mana awak tahu?" "Mak kita tunjuk. Mak kita follow cikgu. Cikgu, boleh tak cikgu ambil gambar kita pula pastu letak kat FB?" "Saya pun nak masuk gambar," sahut kawan dia. "Saya punnn" Nohhh,...

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Biasa waktu PJ aku akan asingkan murid lelaki dan perempuan. Lelaki lawan lelaki, perempuan akan main pelbagai permainan sesama perempuan. Minggu lepas, lepas train murid lelaki dribble dan passing, aku bagitahu, "Okey. Masa PJ ada 15 minit je lagi. Siapa nak main...

Cikgu Rotan Budak?

Cikgu Rotan Budak?

Kalau di Malaysia ni, cikgu ni confirm kena buang kerja or kena surat tunjuk sebab. Silap-silap kena saman di mahkamah. Mujur la luar negara. Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOnBuku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34Buku latihan...

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Assalamualaikum Salam sejahtera kepada semua pembaca. Hari ini, saya ingin berkongsi satu kisah yang diceritakan oleh Cikgu Fadli. Kisah ini berlaku ketika beliau membawa murid-muridnya ke padang untuk bermain bola.Siapa Patut Jadi Gol Keeper? Bawa murid ke padang...



durioo
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

Recent Comments

Kategori

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkib