tudung-si-comel
pentagonmath

buku-baru

“Cikguuu! Dapat buku baru lagi ke?”

“Yup. Hari ni jom belajar kat dewan jom”.

“Yeayyy! Belajar kat dewannnn!”

Bersinar mata murid bila bagitahu dapat buku baru. Dengar pula hari ni nak belajar kat dewan, dia punya seronok tu macam aku ajak pergi Sunway Lagoon.

Haha, gitu la anak-anak. Mereka suka benda baru. Dapat benda baru kemain sayang, kemain rajin lagi.

Belajar kat suasana baru pula memang mengujakan mereka. Padahal tempat tu hari-hari mereka pergi. Cuba la ajak anak belajar kat garaj kereta ke, kat bawah katil ke, mesti diorang seronok. ๐Ÿ˜

Murid-murid ni bawah kendalian aku dalam Program Bantu Membaca. Aku handle 5 murid. Murid-murid ni aku mulakan dengan beri buku latihan Prasekolah 4 & 5 tahun dulu.

Dapat buku tu kemain eksen. Mudahhh kata mereka. Maklumlah, mereka dah darjah 3. Cuma tak pandai membaca je lagi. Efek PKP la ni. Ramai terkesan. ๐Ÿ˜ข

Bila rendahkan aras, murid-murid akan seronok. Dia rasa mudah. Dia rasa senang. So mereka semangat belajar.

Kemudian aku naikkan kepada buku Prasekolah 6 tahun pula. Makin advance sikit. Dah settle buku 6 tahun, aku dah prepare buku Tahun 1 pula.

Kalau dah boleh buat buku latihan Tahun 1, murid-murid ni dah boleh dilepaskan. InsyaAllah mereka dah lancar membaca masa tu. Aku target sebelum akhir tahun ni.

Mujur aku ada keluarkan buku-buku latihan seawal 4 tahun hingga Tahun 6. Guna je buku-buku sendiri. Alhamdulillah, sangat-sangat membantu mereka.

Yang mana nak dapatkan buku-buku ni, nah linknya :

Koleksi buku latihan Prasekolah. Klik sini : https://shope.ee/6KTD2CfEzB
Buku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/3fRZF6Z6Lg
Buku latihan Tahun 4-6 : https://shope.ee/7pHYCI4Ess

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

website-mudah

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul.

Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul.

Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul. Ada perkaitan Pecahan, Peratus dan Perpuluhan. Kreativiti murid juga dicungkil bila mereka bebas cipta corak apa pun. Latihan sebegini memang merangsang minda murid-murid. Suka betul aku kalau soalan...

Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam

Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam

"Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam," kata Sitiawa Mohd Noor kat aku semalam. "Hebahan apa pula ni?" soalku kehairanan. "Pagi tadi kan ada pertandingan melukis yang Dana Kita anjurkan kat Surau Al Amin. Seorang budak ni, lukisan dia cantik sangat....

Mak ai, cantiknya kelas.

Mak ai, cantiknya kelas.

Tadi kena relief kelas 2UM. Mak ai, cantiknya kelas. Patut johan kelas tercantik saban minggu. Hiasan cantik-cantik ni biasanya duit poket cikgu la dihabiskan. Bukan sepuluh dua habis ni. Bukan takat duit, masa dan tenaga pun habis. Tapi dah minat kan. Mereka tetap...

Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni.

Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni.

Minggu lepas, Cikgu Hanafi yang mengajar kelas pemulihan datang jumpa aku dan cakap, "Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni. Dah dipulihkan dan tak perlu dah masukkan ke kelas pemulihan" "Wahhh. Syukurlah. Berjaya juga mereka ya" "Tu lah. Seronok...

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya yang katanya ditampar guru sampai sakit demam dan sakit gigi. Bukan takat tampar, adik Aisya juga kena ketuk kepala dengan buku, kena cubit sampai lebam. Bukan sekali, tapi berlaku banyak kali dengan guru...



Shopee
langgan-durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkib