tudung-si-comel
pentagonmath

buku-baru

“Cikguuu! Dapat buku baru lagi ke?”

“Yup. Hari ni jom belajar kat dewan jom”.

“Yeayyy! Belajar kat dewannnn!”

Bersinar mata murid bila bagitahu dapat buku baru. Dengar pula hari ni nak belajar kat dewan, dia punya seronok tu macam aku ajak pergi Sunway Lagoon.

Haha, gitu la anak-anak. Mereka suka benda baru. Dapat benda baru kemain sayang, kemain rajin lagi.

Belajar kat suasana baru pula memang mengujakan mereka. Padahal tempat tu hari-hari mereka pergi. Cuba la ajak anak belajar kat garaj kereta ke, kat bawah katil ke, mesti diorang seronok. 😁

Murid-murid ni bawah kendalian aku dalam Program Bantu Membaca. Aku handle 5 murid. Murid-murid ni aku mulakan dengan beri buku latihan Prasekolah 4 & 5 tahun dulu.

Dapat buku tu kemain eksen. Mudahhh kata mereka. Maklumlah, mereka dah darjah 3. Cuma tak pandai membaca je lagi. Efek PKP la ni. Ramai terkesan. 😢

Bila rendahkan aras, murid-murid akan seronok. Dia rasa mudah. Dia rasa senang. So mereka semangat belajar.

Kemudian aku naikkan kepada buku Prasekolah 6 tahun pula. Makin advance sikit. Dah settle buku 6 tahun, aku dah prepare buku Tahun 1 pula.

Kalau dah boleh buat buku latihan Tahun 1, murid-murid ni dah boleh dilepaskan. InsyaAllah mereka dah lancar membaca masa tu. Aku target sebelum akhir tahun ni.

Mujur aku ada keluarkan buku-buku latihan seawal 4 tahun hingga Tahun 6. Guna je buku-buku sendiri. Alhamdulillah, sangat-sangat membantu mereka.

Yang mana nak dapatkan buku-buku ni, nah linknya :

Koleksi buku latihan Prasekolah. Klik sini : https://shope.ee/6KTD2CfEzB
Buku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/3fRZF6Z6Lg
Buku latihan Tahun 4-6 : https://shope.ee/7pHYCI4Ess

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

Shopee

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Aktiviti Pengukuhan yang Menyeronokkan – Cara Permainan Berapakah

Aktiviti Pengukuhan yang Menyeronokkan – Cara Permainan Berapakah

Aktiviti pengukuhan yang menyeronokkan. Oleh kerana ramai yang tanya bagaimana nak buat aktiviti ni, aku share kembali aktiviti pengukuhan yang aku reka sendiri 16 tahun lepas ni. Game yang sesuai untuk murid tahun 1-6. Game ini saya namakan "Permainan BERAPAKAH?"...

Video permainan BERAPAKAH?

Video permainan BERAPAKAH?

https://youtu.be/1gaDp1XG71Q Video permainan BERAPAKAH? Permainan yang menarik untuk murid sekolah rendah. Sangat digemari oleh murid-murid disamping mempunyai unsur KBAT dan dapat mengukuhkah ingatan murid dalam sesuatu topik. Moga bermanfaat 😉 #permainanBERAPAKAH...

Murid tahun 1 Murni datang ke depan sambil bawa benda ni dan tanya.

Murid tahun 1 Murni datang ke depan sambil bawa benda ni dan tanya.

Murid tahun 1 Murni datang ke depan sambil bawa benda ni dan tanya : M : Cikgu, nak buat apa dengan star star ni? C : Mana la cikgu tahu. Mana awak dapat star ni? M : Saya beli kat bookshop tadi. C : Dah awak pun tak tahu nak guna mcmana buat apa beli? M : Saya tengok...

Ada anak bakal melangkah ke Tahun 1? Baca ni ya.

Ada anak bakal melangkah ke Tahun 1? Baca ni ya.

Ada anak bakal melangkah ke Tahun 1? Baca ni ya. 1. Biasanya Hari Orientasi Tahun 1, anak-anak akan melalui saringan ringkas. 2. Saringan ini penting untuk kami guru-guru ketahui asas anak-anak dalam kenal huruf dan nombor. 3. Soalan biasanya dari kelas pemulihan,...



Shopee
durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arkib