Dua tahun lepas, kisah keluarga kami pernah masuk paper.

tudung-si-comel
pts-bookcafe

kisah-keluarga

Dua tahun lepas, kisah keluarga kami pernah masuk paper.

9 adik-beradik, semuanya guru. Ada yang bergelar Dr (Phd), beberapa orang ada master, selebihnya degree.

Aku sorang ja diploma. Anak paling nakal katakan. 😅

Menantu ma dan abah, 8 orang guru, seorang arkitek.

Semua anak-anak warisi jiwa pendidikan dari arwah abah, mantan Pengarah IPGM Kota Bharu, penerima pingat Ahli Mangku Negara dari Yang Dipertuan Agong dan pingat Sri Kelantan dari Sultan Kelantan.

Beberapa projek inovasi pendidikan peringkat Antarabangsa adik-beradik kami join bersama dan alhamdulillah berjaya dapat Gold Medal.

Sedikit sebanyak tentang keluarga Cikgu Fadli, seorang guru biasa yang menggegarkan tanah air kerana jujur dalam bicara.

Semoga ahli keluarga kami sentiasa mendapat rahmat dari Allah taala dan dilindungi dari fitnah serta niat jahat orang.

P/s:
Lupa nak tambah, 4 orang anak saudara yang paling dewasa, semuanya berada di IPGM sekarang. Bakal guru juga.

Boleh buka sekolah sendiri dah ahli keluarga kami ni. 😅

#MFS
– Secebis pengkisahan –

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

2 Comments

  1. Rafidah Alias

    Mmg sepatutnya lah cikgu berprinsip begini kerana darah pendidik yg mengalir mmbuatkan segala kebaikan dan ketegasan wujud dlm diri cikgu…semoga seluruh ahli kluarga cikgu mmberikan manfaat pd ank2 bangsa serta diredhai Allah s.w.t perjuangan semua…aamiin.

    Reply
    • Admin MFS

      Admin: Alhamdulillah benar sekali, terima kasih atas sokongan dan kata-kata semangat ini, kami amat menghargainya.

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Baru je gaji.

Baru je gaji.

Baru je gaji. Hari ni dah mengira hari bila pula nak dapat gaji seterusnya. Adehhh. Kena rompak dengan macam-macam gais. Benarlah kata pepatah, 'Dari bank ia datang, kepada bank ia kembali'. Pagi duniaaaaa! #MFS

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Ma pesan, "Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha." Apa kerja buat kita sekali pun, utamakan keredhaan Allah dan nabi saw, baru manusia. Andai sesuatu benda itu orang tak sokong tapi Allah redha, buatlah. Namun walau sebanyak mana sokongan orang tapi...

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual. Maaf rakan-rakan media sekalian, saya masih penjawat awam. Saya tak boleh bersiaran atau mengeluarkan kenyataan pada pihak media tanpa kelulusan KPM. Menteri Kanan Pendidikan, Dr Radzi Jidin juga...



Shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

November 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkib