Dua tahun lepas, kisah keluarga kami pernah masuk paper.

tudung-si-comel
pentagonmath

kisah-keluarga

Dua tahun lepas, kisah keluarga kami pernah masuk paper.

9 adik-beradik, semuanya guru. Ada yang bergelar Dr (Phd), beberapa orang ada master, selebihnya degree.

Aku sorang ja diploma. Anak paling nakal katakan. 😅

Menantu ma dan abah, 8 orang guru, seorang arkitek.

Semua anak-anak warisi jiwa pendidikan dari arwah abah, mantan Pengarah IPGM Kota Bharu, penerima pingat Ahli Mangku Negara dari Yang Dipertuan Agong dan pingat Sri Kelantan dari Sultan Kelantan.

Beberapa projek inovasi pendidikan peringkat Antarabangsa adik-beradik kami join bersama dan alhamdulillah berjaya dapat Gold Medal.

Sedikit sebanyak tentang keluarga Cikgu Fadli, seorang guru biasa yang menggegarkan tanah air kerana jujur dalam bicara.

Semoga ahli keluarga kami sentiasa mendapat rahmat dari Allah taala dan dilindungi dari fitnah serta niat jahat orang.

P/s:
Lupa nak tambah, 4 orang anak saudara yang paling dewasa, semuanya berada di IPGM sekarang. Bakal guru juga.

Boleh buka sekolah sendiri dah ahli keluarga kami ni. 😅

#MFS
– Secebis pengkisahan –

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

2 Comments

  1. Rafidah Alias

    Mmg sepatutnya lah cikgu berprinsip begini kerana darah pendidik yg mengalir mmbuatkan segala kebaikan dan ketegasan wujud dlm diri cikgu…semoga seluruh ahli kluarga cikgu mmberikan manfaat pd ank2 bangsa serta diredhai Allah s.w.t perjuangan semua…aamiin.

    Reply
    • Admin MFS

      Admin: Alhamdulillah benar sekali, terima kasih atas sokongan dan kata-kata semangat ini, kami amat menghargainya.

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
17 Perkara Ibu bapa Harus Tahu Tentang Durioo+

17 Perkara Ibu bapa Harus Tahu Tentang Durioo+

1. Anak-anak suka sangat dengan gadget dan tonton YouTube. 2. Risau juga weh memandangkan kat YouTube banyak content berunsur lucah, ganas dan extreme. Tapi tu lah, anak-anak suka layan kartun kat YouTube. 3. Walau mereka layan kartun Islamic dan tak ada pengaruh...

Sedikit sejarah tentang PBS

Sedikit sejarah tentang PBS

Sedikit sejarah tentang PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) : Dikatakan Menteri Pendidikan masa tu Tan Sri Muhyiddin Yassin memperkenalkan PBS sebab tiru Australia. Australia laksanakan sistem School Based Assessment (SBA) Antara teknik penilaian maju la kiranya PBS...

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang. Dekat jam 12 malam dia mai suruh ajar. Mula-mula aku tunjuk-tunjuk cara je. Makin tunjuk makin tak faham ni, aku ambik je telefon dia tolong buatkan. Haishh, geram aku. Agaknya ni perasaan mak-mak dan ayah-ayah...

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita, tapi kita boleh ubah (siapa) orang yang patut ada disekeliling kita. Kita tak boleh nak ubah sikap orang yang suka mengumpat, menabur fitnah, suka menokok nambah cerita, suka melaga-laga, suka bersangka buruk....

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Kena dengan ramai antara kita. Berusaha demi menyara keluarga, mencari rezeki yang halal dari siang membawa ke malam. Hanya untuk kesenangan anak isteri, seorang suami tidak kisah bersusah payah. Biar dia penat, biar dia berpanasan, biar dia basah ditimpa hujan, demi...

Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...



durioo
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arkib