Jam 12 malam. Kami masih di sini – Cikgu Mohd Fadli Salleh

tudung-si-comel
pts-bookcafe

Jam 12 malam. Kami masih di sini. Set barang dapur baru sampai.

Memikul 100 kotak set barang dapur yang jumlah beratnya sekitar 1 tan berempat sahaja. Mengah kaklas wei.

Semalam lebih 100 set angkat bertiga dengan Izzat Hakimi dan Sufi. Stok semalam licin diserbu ramai orang yang terputus bekalan makanan.

Beratur panjang mereka demi 5kg beras, sekilo gula, tepung, minyak masak dan sebagainya.

dana-kita-12-malam-1
dana-kita-12-malam-2
dana-kita-12-malam-3
dana-kita-12-malam-4
Orang terkesan. Teruk terkesan.
Kami nak bantu semua orang tak mampu juga. Bantu sekadar kemampuan kami sahaja. Mereka yang sekitar Gombak dan Setapak jika terputus bekalan makanan datanglah ke kedai saya, 2F Gadget.

Tak perlu bawa dokumen apa-apa. Bawa kejujuran sahaja dan jangan ambil kesempatan.
InsyaAllah hak bahagian kalian kami akan beri.

564221646925
Maybank

Pertubuhan Kebajikan Dana Kita
Tidak banyak tapi sentiasa.
Tidak ramai tapi ada.
Tidak kaya tapi cakna.
Dana Kita

#MFS

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

2 Comments

  1. Syafiq

    Cikgu..kalau lepas ni nak punggah barang..boleh bg tau..5 minit je dr kedai cikgu..boleh la tolong ape patut..

    Reply
    • Admin Cikgu Fadli Online

      Admin: Admin sampaikan kepada Cikgu Fadli nanti ya, terima kasih kerana sudi ingin membantu Dana Kita dan Cikgu Fadli

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Shopee
Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak. Maka sejak 2016 lagi, saat belum ada NGO pun aku cuba membantu anak-anak murid aku yang tak mampu. Guna duit poket sendiri ja. Tapi poket aku nipis. Tak mampu nak bantu ramai orang. Maka aku hasut wife aku suruh...

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat. Ada cikgu yang perasan terus bertanya kenapa jalan pelik macam tu. Mulanya dia kata kaki dia sakit. Namun cikgu tu tak puas hati. Pelik benar gaya berjalan, bukan gaya orang sakit kaki. Cikgu tu minta...

Salah tu. Cukup salah.

Salah tu. Cukup salah.

Oleh: Mohd Fadli Salleh "Bagusnya Dana Kita. Pantas bertindak. Tepat sampai ke sasaran. Bagusnya kalau pihak zakat pun macam ni".   Salah tu. Cukup salah. Pihak zakat jauh lebih baik. Bantuan mereka tetap setiap bulan. Setiap hari pun ada bantuan kecemasan dan...

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat. Mereka ni, penat macamana, buatlah aktiviti kat pelosok mana pun, solat mereka jaga. Tak kira di puncak gunung, di tepi jalan, wakaf di hentian, bahkan kaki lima kedai pun...



kedai-buku-shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkib

DANA KITA

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna

Nombor Akaun : 564221646925
Bank : Maybank
Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Email: danakita.enquiry@gmail.com

PAGE DANA KITAFB Mesengger