Kementerian Pendidikan Malaysia sendiri tonton LIVE Cikgu Fadli

tudung-si-comel
pentagonmath

Alhamdulillah. Saya rasa happy sangat malam ni.

Happy bukan sebab didapati tak bersalah. Tu pun happy juga. Tapi yang membuatkan saya benar-benar happy, Kementerian Pendidikan Malaysia sendiri tonton LIVE saya.

kementerian pendidikan malaysia

Pegawai KPM follow dan dengar LIVE saya sampai habis. Dengar luahan hati saya yang mewakili majoriti luahan guru-guru Malaysia.

Mereka sudi mendengar tu pun satu kejayaan buat saya. Mahal tu. Sangat mahal kementerian sendiri sudi dengar luahan warga pelaksana ini.

Saya puas hati sangat malam ni dapat luah segalanya secara jujur tanpa berselindung.

Tolong ambil mana yang bermanfaat, apa yang perlu baiki, baiki lah.

Tolong bina trust guru-guru pada PPD, pada JPN, pada KPM. Kita saling tidak percaya sesama. Dan inilah yang merosakkan kita.

Terima kasih semua yang sokong saya, yang sudi komen, sudi share LIVE tadi.

Sangat besar maknanya buat perjuangan saya bila KPM mendengar ni. Walau mereka belum buat apa-apa, namun kesudian mendengar itu sangat-sangat saya hargai.

Akhirnya, suara guru kecil ini didengari secara rasmi. Allahu, sujud syukur saya.

Ni lah hikmah taatnya saya pada nasihat ma. Inilah hikmah ma minta saya menyampaikan sesuatu dengan berlembut sepertimana Nabi Musa a.s berdakwah pada Firaun.

Besar sungguh hikmahnya.

Kawan-kawan, jika kalian masih ada ibu, taatlah pada ibumu. Mesti pun ibumu bukan berkelulusan tinggi, meski pun mereka tiada degree, namun kata nasihat ibu ini sangat tinggi darjatnya.

Percayalah!

#MFS

[ Mohd Fadli Salleh ]

durioo

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang. Dekat jam 12 malam dia mai suruh ajar. Mula-mula aku tunjuk-tunjuk cara je. Makin tunjuk makin tak faham ni, aku ambik je telefon dia tolong buatkan. Haishh, geram aku. Agaknya ni perasaan mak-mak dan ayah-ayah...

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita, tapi kita boleh ubah (siapa) orang yang patut ada disekeliling kita. Kita tak boleh nak ubah sikap orang yang suka mengumpat, menabur fitnah, suka menokok nambah cerita, suka melaga-laga, suka bersangka buruk....

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Kena dengan ramai antara kita. Berusaha demi menyara keluarga, mencari rezeki yang halal dari siang membawa ke malam. Hanya untuk kesenangan anak isteri, seorang suami tidak kisah bersusah payah. Biar dia penat, biar dia berpanasan, biar dia basah ditimpa hujan, demi...

Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Baru je gaji.

Baru je gaji.

Baru je gaji. Hari ni dah mengira hari bila pula nak dapat gaji seterusnya. Adehhh. Kena rompak dengan macam-macam gais. Benarlah kata pepatah, 'Dari bank ia datang, kepada bank ia kembali'. Pagi duniaaaaa! #MFSShopee
kempen-cuti-sekolah-durioomathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

May 2023
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arkib