Korang dropshipper cuba baca nie.

tudung-si-comel
pentagonmath

droshipper

Korang dropshipper cuba baca nie. Kaedah promosi bagi dropship dan pembekal (brand owner) nie sebenarnya berbeza…

Banyak yang salah faham, pada pendapat peribadi aku lah…

Dropship nie aku galakkan korang guna strategy PERSONAL SHOPPER untuk menjual.

Maksudnya tonjolkan yang korang nie sebagai orang yang akan memBANTU meMUDAHkan urusan tempahan pelanggan.

Percayalah… masih tak ramai yang suka membuat belian dari website yang rumit… terutama kawasan-kawasan yang internet slow, dorang lebih gemar membeli melalui whatsapp, Facebook, IG…

Bersembang-sembang nak tanya itu ini sebelum dorang yakin nak membeli.

Aku yakin, korang sendiri pun sama kan? ๐Ÿ˜Š

Dan biasanya kita sebagai dropshipper nie salah faham… nak sangat tonjolkan diri seperti brand tersebut dengan mewujudkan page atas nama brand tersebut. Pada aku lah ianya kurang tepat, sekadar pandangan ya.

Apa pendapat korang?

Yang lebih bagus, korang tonjolkan yang korang adalah orang perseorangan yang akan MEMBANTU MEMUDAHKAN URUSAN TEMPAHAN dorang(pelanggan).

Wujudkan page khas yang seolah-olah menonjolkan korang nie sebagai orang perseorangan yang boleh dipercayai dan serius berniaga, buat personal branding cantik-cantik.

Kongsikan artikel-artikel yang berkaitan. Banyakkan sharing bermanfaat… buat story telling yang menarik.

Kiranya tonjolkan yang korang nie bukan sekadar menjual sesuatu produk, tapi korang betul-betul menjiwai produk tersebut.

“Menjual bukan kerana terpaksa, tapi menjual kerana suka…” giteww hehe…

Tonjolkan diri korang sebagai orang yang ‘mesra dan suka membantu pelanggan dengan baik’. In shaa Allah prospek akan terbuka hati untuk mendapatkan khidmat kita.

Jangan hanya tonjolkan diri sebagai penjual… nanti takut di cop sebagai ‘Jurujual Dilarang Masuk’ hehe… be professional ๐Ÿ˜ƒ

Itulah ‘business’… helping other people for some profit ๐Ÿ˜ƒ

Syarikat seperti AliBaba, Shopee, ZALORA, LAZADA, GoSHOP… dorang pun takder jual produk jenama sendiri… dorang pun dropshipper juga.

Inilah yang aku cuba maksudkan… faham ke idok nie?

Ingat, tugas dropshipper adalah membantu dan memudahkan orang untuk mendapatkan sesuatu produk.

Tapi kita janganlah nak jadi macam Shopee pulak… dorang ada big funder… budget marketing besar… so boleh promote banyak barang dalam tue… kita modal kecil… main niche kecil cukup la… kalau kena caranya lumayan juga.

Apa yang aku cuba nak terangkan adalah… kita sebagai dropshipper… kita adalah Shopee dalam skala kecil….

Apa yang korang boleh buat… kita buka page di FB/ IG/ TikTok/ Tweeter dan dalam tue masukan produk yang korang fokus nak jual.

Kalau boleh jangan terlalu banyak… pilih produk dari market audience yang sama, lebih mudah nak cross sale nanti.

Contohnya jual lah produk tudung kanak-kanak dan tudung sekolah dari #tudungsicomel, buku panduan kanak-kanak, toys, baju kurung dari jenama-jenama lain yang famous sekarang dan lain-lain produk yang pelanggannya dari ketegori yang sama… iaitu kategori ibu-ibu. Jadi boleh cross sale nanti pada database yang sama.

Dorang beli tudung sekolah, dorang pun mesti perlukan baju kurung juga kan. So faham-faham lah. Begitu lah sebaliknya.

Bila dorang happy ngan servis korang, pasti dorang akan beli lagi dengan korang produk yang lain juga.

Tapi jangan lah pula jual produk tudung kanak-kanak, lepas tue jual aksesori kereta… market audience yang berbeza. Bukan tak boleh, tapi susah la nanti.

Lepas tue kongsi la testimoni-testimoni pelanggal lepas agar pelanggan tertarik dan lebih yakin nak membeli.

Di #TudungSiComel dorang ada beribu gambar testimoni yang korang sebagai dropshipper boleh share… jangan asyik share gambar produk sahaja… orang bosan jugak nanti.

Kita tonjolkan yang kita nie adalah personal shopper yang MEMBANTU MEMUDAHKAN prospek untuk buat belian.

Tak perlu nak buat produk jenama sendiri pun… kalau ada cara mudah nak jana pendapatan, kenapa nak pening kepala kan?

Kita ambil contoh lagi… walaupun TESCO ada hasilkan ubat gigi jenama TESCO… majoriti kita mesti tetap memilih ubat gigi jenama COLGATE juga kan. Kenapa?

Cuba la fikir ๐Ÿ˜Š

So tak perlu nak pening-pening fikir nak hasilkan jenama sendiri lagi… fikir dulu macam mana ‘the best strategy’ yang sesuai dengan konsep dropship.

Lihat syarikat-syarikat dropship besar seperti Shopee, LAZADA, ZALORA dan lain-lain… dorang sampai sekarang hasilkan bilion of dollars sebagai company DROPSHIP SAHAJA…

Aidilfitri dah dekat (kena sedia awal)…Ramadhan pun dah dekat hehe… perkemaskan sekarang ๐Ÿ˜ƒ
.
.
JOIN TEAM RAKAN NIAGA TUDUNGSICOMEL ๐Ÿ˜ƒ

#DaftarFree sahaja tau!

Jika korang nak sertai Team Rakan Niaga TudungSiComel yang owsem…boleh klik pada link di bawah dengan segera.
.
https://bit.ly/DaftarDropshipTSC
.
Ingat…jangan ulangi kesilapan yang sama.

Jom sama-sama jana pendapatan hanya dari rumah. Jangan fikir lagi, bukan susah pun… jom sekarang hehe…

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

website-mudah

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ Permohonan Kemasukan ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) bagi Tingkatan 1 & 4 tahun 2024 kini dibuka. Permohonan boleh dibuat secara dalam talian mulai ๐Ÿญ๐Ÿฑ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ ๐—ท๐—ฎ๐—บ ๐Ÿฏ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด. Untuk...

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah. Biasa la beg sekarang tak tahan lasak. Tu lah, nak beli lain harga beg ni boleh tahan kerasnya. Malam tadi aku jumpa beg harga marhein. Tujuh lapan ringgit ja pun. Ni kalau tahan 5-6 bulan dah kira bagus sangat dah....

Anak nak masuk Pra Sekolah tahun ni? Tudung Pra Sekolah dah ada?

Anak nak masuk Pra Sekolah tahun ni? Tudung Pra Sekolah dah ada? Jika belum, kami ada jual. Cuma RM19.90 sahaja jenis awning on-point, lebih terbentuk kemas dan in shaa Allah anak-anak selesa โ˜บ๏ธ Jika tak selesa, kita ada Jaminan Istimewa 180 hari, boleh tukar atau...



Shopee
langgan-durioo



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkib