Masuk kelas, lihat kelas kosong. Mana budak-budak ni pergi?

tudung-si-comel
pts-bookcafe

kelas-kosong

Masuk kelas, lihat kelas kosong. Mana budak-budak ni pergi? Makmal kot? Or may be library.

Tunggu sat, seorang demi seorang masuk. Pakat pegang bahu belaka. Ah lupaaa, hari ni mereka kena suntik. Saja aku tanya,

“Sakit tak?”

“Takk punnnnn. Macam kena gigit semut je”.

“Bagus. Macam tu la lelaki. Kena kuat”.

“Saya memang kuat pun cikgu. Hari tu saya jatuh basikal saya tak menangis,” kata seorang murid.

Budak. Kawan dia nak tunjuk hebat, mana dia boleh kalah.

“Saya dulu jatuh pokok. Tak menangis cikgu,” sahut yang lain.

“Saya pernah kena langgar kereta, saya tak nangis pun,” sahut hat lain pula.

Hahaha. Kemain tak nak mengalah masing-masing ya. Ni kalau aku tak stopkan, mesti lagi gempak cerita. Jatuh UFO ke, kena gigit rimau ke apa.

“Okey dah. Semua dah masuk kelas tu. Jom kita belajar jom!”

“Ala cikguuuuu. Bahu saya lenguh la. Macamana nak menulis ni?”

“Aikk. Tadi kata kuat?”

“Err. Boleh ni cikgu. Saya okey je, jom belajar”.

🤣🤣🤣

Gitu je kena spin balik dengan aku. Cikgu ni bab psikologi dapat A+ okeh!

*******

Okeh, yang mana cari buku latihan BM, BI, SC dan Math tahun 1-3 klik sini : https://shope.ee/3fRZF6Z6Lg

Buku-buku latihan Tahun 4-6 tengok sini : https://shope.ee/LBXEaRvVq

Yang mana anak masih tak kuasai darab dan bahagi, suruh dia buat buku Mathzier Sifir ni : https://shope.ee/1L3eSuFIe1

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

EBook Premium Banner

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.


kedai-buku-shopee
Cikguuu! Dapat buku baru lagi ke?

Cikguuu! Dapat buku baru lagi ke?

"Cikguuu! Dapat buku baru lagi ke?" "Yup. Hari ni jom belajar kat dewan jom". "Yeayyy! Belajar kat dewannnn!" Bersinar mata murid bila bagitahu dapat buku baru. Dengar pula hari ni nak belajar kat dewan, dia punya seronok tu macam aku ajak pergi Sunway Lagoon. Haha,...

Jika Ada Anak-anak Lemah Dalam Pelajaran, Cuba Guna Tiga Tips Ni

Jika Ada Anak-anak Lemah Dalam Pelajaran, Cuba Guna Tiga Tips Ni

Jika ada anak-anak lemah dalam pelajaran, cuba guna tiga tips ni : 1. Rendahkan aras silibus agar mereka rasa senang sangat. Bila mereka rasa senang, mereka akan seronok belajar. Kalau anak tahun 3, guna buku latihan tahun 1 dulu. Korang tengok depa punya berlagak...

5 Orang Murid Di Bawah Seliaan Aku Dalam Program Bantu Membaca.

5 Orang Murid Di Bawah Seliaan Aku Dalam Program Bantu Membaca.

Setiap hari, aku akan datang awal ke sekolah, terus menuju ke kantin dan panggil 5 orang murid di bawah seliaan aku dalam Program Bantu Membaca. Hari ni aku sedikit lambat, jalan depan sekolah jem. Sampai je kat kantin, murid terus bagitahu, "Cikgu pergi mana? Saya...

Di Sebalik Kegembiraan Anak-anak Main Belon

Di Sebalik Kegembiraan Anak-anak Main Belon

Disebalik kegembiraan anak-anak main belon, ada 3 pengorbanan seorang guru yang tersangat besar ramai orang tak perasan. 1. Murid datang hulur belon dan kata, "Cikgu, saya tak pandai tiup". Maka guru dengan jujur dan ikhlas tolong tiup. Saat letak belon dibibir,...

“Cikgu, nah senarai murid lewat

“Cikgu, nah senarai murid lewat

"Cikgu, nah senarai murid lewat," serah seorang pengawas perempuan kat aku. Aku angguk dan ambik list nama. Pengawas itu berlalu pergi, tak lama kemudian datang murid perempuan lain, "Cikgu. Cikgu nak tahu tak?" "Apa?" "Aina (bukan nama sebenar) yang pengawas tu, dia...

Buku Latihan untuk Anak-anak Usia 4-6 Tahun

Buku Latihan untuk Anak-anak Usia 4-6 Tahun

Alhamdulillah. Dah siap cetak buku latihan untuk anak-anak usia 4-6 tahun. Buku ni ready stok kat kedai saya, 2F Gadget. Yang berdekatan, boleh walk in untuk dapatkan. Yang jauh, jangan risau. Terus klik link Shopee ni ya untuk order : https://shope.ee/6KTD2CfEzB



Shopee
shopee-25aug



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI