mathzier

Oleh: Cikgu Lee

DEMI MENERUSKAN PENDIDIKAN KEPADA ANAK PEMULIHAN KHAS. Hari ini saya bekalkan perkongsian modul BATUNA 2. (Untuk BATUNA 1 Klik Sini)

Cukup untuk dibimbing anak-anak belajar sehingga hujung minggu ini. Diingatkan kepada Guru Rumah agar ajar satu persatu perkataan yang diberikan.

Warnakan dulu satu gambar, ajar mengeja secara membatang suku kata dan sebut perkataannya. Diikuti sambil tulis eja dan sebut.

Kalau boleh sediakan buku tulis untuk latih tubi tulis, eja dan sebut. Ulang hingga anak telah kuasai perkataan itu.

Kemudian beralih kepada satu perkataan lain pula. Pastikan apabila fokus anak ini telah hilang, berhenti rehat dahulu untuk memastikan ‘mood’ anak ini tidak hilang.

Silakan kongsi kepada semua yang memerlukan.

Ikhlas daripada saya…

CIKGU LEE.
Guru Pemulihan anda.
“Tidak ada murid yang tidak boleh dididik”

Download file penuh pdf dengan klik butang di bawah:

File Modul PKP 2.0: Batuna 2 (Baca Tulis Warna)

Bagi yang ingin download pdf file boleh klik butang di bawah ya.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.
Slide PdPR English Year 2 Unit 9: At The Beach

Slide PdPR English Year 2 Unit 9: At The Beach

Slide PdPR English Year 2 Unit 9: At The Beach By: Hifzan Zanini(Cikgu Ije) Subject: Bahasa Inggeris   Year/Form: Tahun 2   SLIDE PdPR ENGLISH YEAR 2 Unit 9: At The Beach Reference: Super Minds page 114 Learning content: Weather Boleh guna dan share untuk manfaat...

Bahasa Melayu Tahun 1 Tema 3: Unit 6 Kemahiran Menulis – Panduan Membeli Kasut

Bahasa Melayu Tahun 1 Tema 3: Unit 6 Kemahiran Menulis – Panduan Membeli Kasut

Bahasa Melayu Tahun 1 Tema 3: Unit 6 Kemahiran Menulis - Panduan Membeli Kasut Oleh: Cikgu Wan Izati  Mata pelajaran: Bahasa Melayu  Darjah/Tingkatan: Tahun 1 Tema: 3 Unit : 6 Kemahiran: Menulis Tajuk: Panduan membeli kasut Boleh guna slide pengajaran untuk Bahasa...

teroka-sains

Makluman : Ebook Premium adalah merupakan sebuah eBooK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team
Translate »