cikgu-fadli-online


Modul PKP 2.0: Batuna 2 (Baca Tulis Warna)

Cikgu Lee

mathzier

Oleh: Cikgu Lee

DEMI MENERUSKAN PENDIDIKAN KEPADA ANAK PEMULIHAN KHAS. Hari ini saya bekalkan perkongsian modul BATUNA 2. (Untuk BATUNA 1 Klik Sini)

Cukup untuk dibimbing anak-anak belajar sehingga hujung minggu ini. Diingatkan kepada Guru Rumah agar ajar satu persatu perkataan yang diberikan.

Warnakan dulu satu gambar, ajar mengeja secara membatang suku kata dan sebut perkataannya. Diikuti sambil tulis eja dan sebut.

Kalau boleh sediakan buku tulis untuk latih tubi tulis, eja dan sebut. Ulang hingga anak telah kuasai perkataan itu.

Kemudian beralih kepada satu perkataan lain pula. Pastikan apabila fokus anak ini telah hilang, berhenti rehat dahulu untuk memastikan ‘mood’ anak ini tidak hilang.

Silakan kongsi kepada semua yang memerlukan.

Ikhlas daripada saya…

CIKGU LEE.
Guru Pemulihan anda.
“Tidak ada murid yang tidak boleh dididik”

Download file penuh pdf dengan klik butang di bawah:

File Modul PKP 2.0: Batuna 2 (Baca Tulis Warna)

Bagi yang ingin download pdf file boleh klik butang di bawah ya.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Modul PdPR Matematik Tahun 4 Topik 4.0 Masa dan Waktu 4.5 Operasi Asas Masa

Modul PdPR Matematik Tahun 4 Topik 4.0 Masa dan Waktu 4.5 Operasi Asas Masa

Modul PdPR Matematik Tahun 4 Topik 4.0 Masa dan Waktu 4.5 Operasi Asas Masa Oleh: Galeri Cikgu Rozzi  Mata Pelajaran: Matematik  Tahun / Tingkatan: Tahun 4 Topik: 4.0 Masa dan Waktu 4.5 Operasi Asas Masa #Matematik #GaleriCikguRozzi #CeritaCikguPosDipang #CikguOffline...

Video PdP Pendidikan Kesihatan Tahun 3: Tajuk – Amalan Positif

Video PdP Pendidikan Kesihatan Tahun 3: Tajuk – Amalan Positif

Video PdP Pendidikan Kesihatan Tahun 3: Tajuk - Amalan Positif Oleh: Muallim Syukri   Mata pelajaran: Pendidikan Jasmani dan Kesihatan   Tahun/Tingkatan: Tahun 3   Assalamualaikum dan salam sejahtera..saya ingin kongsi .. VIDEO PdP: PENDIDIKAN KESIHATAN TAHUN 3...

Ini merupakan sampel bagi salah satu dari 8 video Masteri Ukuran

Ini merupakan sampel bagi salah satu dari 8 video Masteri Ukuran

Ini merupakan sampel bagi salah satu dari 8 video yang terdapat dalam Masteri Panjang, Jisim dan isipadu cecair (Masteri Ukuran) adalah ebook yang dihasilkan oleh Cikgu Mohamad Hakim.     ➡️ Fokus eBook ini adalah pada tajuk Panjang, Jisim dan Isipadu...

teroka-sains

Recent Comments

Makluman : Ebook Premium adalah merupakan sebuah eBooK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team
Translate »