Murid ini bakal jadi jutawan suatu hari nanti (aku yakin dan pasti)

tudung-si-comel
pentagonmath

bakal-jadi-jutawan

Murid ini bakal jadi jutawan suatu hari nanti (aku yakin dan pasti)

Perhatikan kertas hijau (size lebih kurang kertas A4 dipotong 6). Dia lukis empat corak simple ( seakan-akan belon ) dan dia jual dengan harga rm1 kepada rakan-rakannya.

Sangat mengejutkan, jualannya laris dan ramai murid beli. Aku masih tertanya-tanya bagaimana cara dia meyakinkkan rakan-rakannya untuk beli kertas yang dah buruk dan hanya ada corak yg cukup simple sahaja.

Tidak menarik langsung pd pandangan aku, tiada keistimewaan apa pun melainkan corak yang tah apa-apa tu. Semua orang boleh buat sendiri sepatutnya.

TAPI, bagaimana cara dia yakinkan org untnk beli? Itu masih menjadi persoalan.

Kaya raya budak tu hari ni hasil jualannya.

Hurmmm, siapa-siapa yang buat bisnes tapi kurang laku, bolehlah berjumpa dgn murid ni untuk minta nasihat.. 😉

P/s:- Jangan terkejut jika anda dicaj untuk mendapatkan nasihat darinya… Memang otak bisnes. Hebat!

#MFS
– Kisah Sekolah Rendah

T.me/EbookCikguFadli

Shopee

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu

Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu

  Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu. Haishh, manja naw murid-murid pun. Besar esok, jadi menteri, jadi lawyer harap bekap cikgu lah. Buat-buat lupa jasa cikgu, cikgu pergi berak depan rumah awak nanti. --- Oh ya, kat atas meja tu tumbler jenama Tyeso yang...

Cikgu, tolonglah saya

Cikgu, tolonglah saya

"Cikgu, tolonglah saya," rayu seorang murid penuh kesedihan. "Tolong apa pula?" soalku. "Tolonglah tambah markah saya". "Eh, mana boleh. Tu je markah yang awak dapat". "Tapi cikgu, mak saya garang macam singa. Mesti mak saya marah saya dapat markah rendah ni. Cikgu,...

Tular soalan ni mempersoalkan kenapa dapat kosong.

Tular soalan ni mempersoalkan kenapa dapat kosong.

Tular soalan ni mempersoalkan kenapa dapat kosong. Ramai juga yang kecam kata tak patut dapat kosong. Okeh, sebenarnya macam ni gais. Soalan macam ni biasanya 2 markah. Paling tinggi, 3 markah. Dan jalan kira yang murid ni tunjukkan tu sepatutnya dia dapat markah...



Shopee
durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arkib