Murid Malas Membaca Soalan Matematik

Murid Malas Membaca Soalan Matematik


Sumber / Guru: Mohd Fadli Salleh Subjek / Mata pelajaran: Matematik Tahun / Tingkatan: Kelas Umum

 

murid-balas-baca

Ni soalan Matematik tahun 4.

Yang saya tanda ini murid kelas paling belakang. 99% murid kelas belakang ini pandai membaca walau agak perlahan. Mereka boleh baca.

Cuma mereka MALAS membaca

Soalan ini sangat-sangat senang. Sepatutnya hampir semua murid boleh jawab betul dua soalan ini jika mereka baca betul-betul.

Tapi itulah. Murid malas baca. 😔

Tolong ibu bapa ingatkan anak-anak supaya rajin2 baca soalan ya walau mereka agak slow dan kelas belakang. Bukan semua soalan Matematik itu susah. Saya dan guru-guru lain memang sentiasa ingatkan

Sayang sangat soalan mudah macam ni salah.

Hanya 2 orang yang betul dan selebihnya salah soalan mudah ini.

Kenapa? Soalan susah?

Tak! Mereka malas baca pun apa yang soalan tanya.

#MFS

modul-jawi
word-search-puzzle

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *



ptz
Langgan Durioo Plus
mfsbooks

Kategori

Arkib

Kalendar

July 2025
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031