Nota Tajwid Bonda – Tajuk: MAD/مد Oleh Nisa’ Jauri(bondalutfi)

tudung-si-comel
pentagonmath

Sumbangan Bahan Oleh: Nisa’ Jauri(bondalutfi)

MAD

Bismillah Alhamdulillah. Akhirnya, berpeluang siapkan 1 lagi tajuk #notatajwidbonda untuk dikongsikan. Kali ini tajuk MAD/مد dengan bantuan dan QC dari abi 😊

Dalam nota ini ada :
✅Pengertian Mad
✅Huruf Mad
✅Pembahagian Mad
✅Jenis jenis Mad yang biasa kita jumpa

Kalau ada Alquran yang disertakan panduan tajwid berwarna tu pun bagus sangat. Membantu 👍 (bonda ada ni Alquran Perjuzuk jika mahu na)

Semoga bermanfaat dan membantu. Jika ada kesilapan, boleh tegur dan maklum ya.

Jika dikongsikan, sudilah doakan bonda sekeluarga yang baik-baik. PDF menyusul di t.me/genggamgamit tau. Nota lain ada dah di situ. Wallahua’lam ❤

Seterusnya nanti, sedikit nota contoh-contoh ayat dan hukum tajwidnya insyaAllah.
#notabonda
#bondalutfi

 

ADMIN:

1. Sebarang pertanyaan tentang bahan boleh rujuk pada pemilik asal bahan. Any question regarding item please refer to the material’s owner.

2. Please right click each image to download or download pdf file below of the post | Sila right click untuk save imej atau muat turun file pdf di bawah post.

For those who want to have pdf file, please click the button below.

Kepada yang ingin dapatkan file PDF boleh klik butang di bawah ya.

File PDF Nota Tajwid Bonda - Tajuk: MAD/مد Oleh Nisa' Jauri(bondalutfi)

Click to download file below. Klik untuk muat turun di bawah

We hope that our sharing today will help your child education’s journey. Kindly share and thank you for visiting us at Cikgu Fadli Online.

Semoga perkongsian harini bermanfaat untuk semua pengunjung Cikgu Fadli Online ya. Sila share agar ramai lagi mendapat maanfaat, terima kasih !

everyday-hot-shopee

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu

Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu

  Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu. Haishh, manja naw murid-murid pun. Besar esok, jadi menteri, jadi lawyer harap bekap cikgu lah. Buat-buat lupa jasa cikgu, cikgu pergi berak depan rumah awak nanti. --- Oh ya, kat atas meja tu tumbler jenama Tyeso yang...

Combo Genius Operasi Asas oleh Cikgu Hakim.

Combo Genius Operasi Asas oleh Cikgu Hakim.

Memperkenalkan, Combo Genius Operasi Asas oleh Cikgu Hakim. 1. Genius Tambah ✅ 2. Genius Tolak ✅ 3. Genius Darab ✅ 4. Genius Bahagi ✅ Sesuai untuk tahun berapa? Tahun 1 (Genius Tambah dan Genius Tolak). Tahun 2 hingga Tahun 6 (Semua). Kalian boleh dapatkan di sini,...

Cikgu, tolonglah saya

Cikgu, tolonglah saya

"Cikgu, tolonglah saya," rayu seorang murid penuh kesedihan. "Tolong apa pula?" soalku. "Tolonglah tambah markah saya". "Eh, mana boleh. Tu je markah yang awak dapat". "Tapi cikgu, mak saya garang macam singa. Mesti mak saya marah saya dapat markah rendah ni. Cikgu,...



ADMIN:

1. Sebarang pertanyaan tentang bahan boleh rujuk pada pemilik asal bahan.
Any question regarding item please refer to the material's owner.

2. Sila right click untuk save imej atau muat turun file pdf di bawah post.
Please right click each image to download or download pdf file below of the post.

We hope that our sharing today will help your child education's journey. Kindly share and thank you for visiting us at Cikgu Fadli Online.

Semoga perkongsian harini bermanfaat untuk semua pengunjung Cikgu Fadli Online ya. Sila share agar ramai lagi mendapat maanfaat, terima kasih !

Shopee

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Combo Genius Operasi Asas oleh Cikgu Hakim.

Combo Genius Operasi Asas oleh Cikgu Hakim.

Memperkenalkan, Combo Genius Operasi Asas oleh Cikgu Hakim. 1. Genius Tambah ✅ 2. Genius Tolak ✅ 3. Genius Darab ✅ 4. Genius Bahagi ✅ Sesuai untuk tahun berapa? Tahun 1 (Genius Tambah dan Genius Tolak). Tahun 2 hingga Tahun 6 (Semua). Kalian boleh dapatkan di sini,...

Nota Nombor Bulat

Nota Nombor Bulat

Nota Nombor Bulat Oleh: Mohd Fadli Salleh  Subjek: Matematik  Tahun/Tingkatan: Kelas Umum   Saya kongsikan nota Nombor Bulat ya. Boleh save, lagi elok print dan bagi anak-anak faham. Nota Nombor Bulat ini adalah bahan yang dikongsi oleh sahabat guru saya, Cikgu...

Materials for Year 4 Page 84 Dinosaurs

Materials for Year 4 Page 84 Dinosaurs

Materials for Year 4 Page 84 Dinosaurs Sumber / Guru: Easy English with Madam Nagiha Year: Tahun 4 Subjek / MataPelajaran: Bahasa Inggeris Black n white & coloured version for the dinosaurs. Reading skill activities:1. Read a loud text2. Fill in the blanks3. HOTS...

Quiz: Word Scrambles and Name Matching

Quiz: Word Scrambles and Name Matching

Quiz: Word Scrambles and Name Matching Sumber:/ Guru: Easy English with Madam Nagiha Year: Tahun 1 Subject: Bahasa Inggeris   Hi Assalamulaikum. Simple quiz for year 1. I know some teachers have finished the syllabus and maybe can apply these quizzes in your...

Pentingnya Menggaris Soalan.

Pentingnya Menggaris Soalan.

Pentingnya Menggaris Soalan. Oleh: Cikgu Mohd Fadli Salleh   Mata Pelajaran: Matematik   Tahun/Tingkatan:  Kelas Umum     Lihat doa contoh soalan yang murid jawab di atas. Kedua-dua murid faham apa itu perimeter = ukur lilit. Murid bawah yang menggariskan...

Latihan Matematik Tahun 4 Tajuk Wang (Part 1)

Latihan Matematik Tahun 4 Tajuk Wang (Part 1)

Latihan Matematik Tahun 4 Tajuk Wang (Part 1) Oleh: Mohd Fadli Salleh Tahun: Tahun 4 Subjek / Mata pelajaran: Matematik   Latihan Matematik Tahun 4 Wang Boleh download dan print untuk latihan anak-anak.   Sila klik pada imej untuk mulakan slide secara manual...



Shopee
durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arkib