Orang ramai tak boleh beratur ambil barang, kami hantar ke rumah.

tudung-si-comel
pentagonmath

Oleh:Cikgu Mohd Fadli Salleh

Orang ramai tak boleh beratur ambil barang, kami hantar ke rumah. Datang je isi borang dengan lengkap.

isi-atas-motor

Perlu bantuan isteri untuk isi maklumat. Atas seat motor pun tak pa, asal maklumat diberi tepat.

Runner kami akan hantar ke rumah sasaran secepat mungkin, InsyaAllah.

Tak boleh cara A, kita guna cara B. Tak boleh cara B, kita guna cara C. Asalkan matlamat nak bantu orang tu tercapai

borang

Isi nama penuh, alamat rumah, dan no telefon. Itu sahaja. Tak ada soalan pelik-pelik, tak ada kaji selidik ke apa. Isi semua tu, terus kami hantar hari ini juga barang dapur tu.

Asalkan tiada keluarga yang tidur dalam kelaparan sedangkan mereka ada di sekitar kami dan kami mampu bantu.

runner

Setakat ni kami ada 5 orang runner. 4 orang guna kereta, seorang guna motor. Alhamdulillah, dapat juga kongsi rezeki dengan mereka yang tak ada sumber pendapatan. Orang susah yang perlukan set barang dapur kami dapat bantu, mereka yang sedang cari side income pun dapat jana pendapatan.

Ada yang datang ditemani anak kecil. Ada yang datang buta huruf tak pandai nak isi borang,

datanglah dan isi la borang ya. Kami akan cuba bantu semampu kami.

anak-kecil

Ditemani anak kecil untuk ambil set barang dapur.ย ๐Ÿ˜ข

564221646925

Maybank

Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Tidak banyak tapi sentiasa.

Tidak ramai tapi ada.

Tidak kaya tapi cakna.

 

Dana Kita

Mohd Fadli Salleh

ebook-cikgu-hakim

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Shopee
Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak

Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak

Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak yang akan bergerak ke Kelantan dan Terengganu kejap lagi. Kali ni kami turun dengan kekuatan penuh beserta sahabat-sahabat kami. 9 buah lori, 20 4x4, 4 jentera BOMBA, 2 buah bot penyelamat tambahan,...

Team Dana Kita baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi

Team Dana Kita baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi

  Team baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi. Berkicap mereka turunkan lebih 700 set barang bantuan banjir. Tiba-tiba terasa nak tanya tidur mana. Kot-kot mereka sewa hotel murah ke, ada orang bagi tumpang homestay ke apa. Rupanya mereka tidur dalam lori sahaja....

Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya

Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya

Suka sangat tengok gambar ni. Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya yang terperangkap banjir di Pasir Puteh. Bukan baby pertama yang kami selamatkan, berpuluh baby dah sebenarnya. Alhamdulillah. Bot penyelamat kami membantu ramai sangat...

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu – Team Dana Kita turun bantu

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu – Team Dana Kita turun bantu

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu. Team Dana Kita turun bantu membawa 1500 kit banjir dengan kekuatan 5 lori, 2 4x4 dan dua buah bot penyelamat sejak semalam. Kami kekurangan dana untuk membeli toto dan alatan bantuan banjir untuk mangsa-mangsa seterusnya. Jom...

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak. Maka sejak 2016 lagi, saat belum ada NGO pun aku cuba membantu anak-anak murid aku yang tak mampu. Guna duit poket sendiri ja. Tapi poket aku nipis. Tak mampu nak bantu ramai orang. Maka aku hasut wife aku suruh...



shopee
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkib

DANA KITA

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna

Nombor Akaun : 564221646925
Bank : Maybank
Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Email: danakita.enquiry@gmail.com

PAGE DANA KITAFB Mesengger