Orang ramai tak boleh beratur ambil barang, kami hantar ke rumah.

tudung-si-comel
pts-bookcafe

Oleh:Cikgu Mohd Fadli Salleh

Orang ramai tak boleh beratur ambil barang, kami hantar ke rumah. Datang je isi borang dengan lengkap.

isi-atas-motor

Perlu bantuan isteri untuk isi maklumat. Atas seat motor pun tak pa, asal maklumat diberi tepat.

Runner kami akan hantar ke rumah sasaran secepat mungkin, InsyaAllah.

Tak boleh cara A, kita guna cara B. Tak boleh cara B, kita guna cara C. Asalkan matlamat nak bantu orang tu tercapai

borang

Isi nama penuh, alamat rumah, dan no telefon. Itu sahaja. Tak ada soalan pelik-pelik, tak ada kaji selidik ke apa. Isi semua tu, terus kami hantar hari ini juga barang dapur tu.

Asalkan tiada keluarga yang tidur dalam kelaparan sedangkan mereka ada di sekitar kami dan kami mampu bantu.

runner

Setakat ni kami ada 5 orang runner. 4 orang guna kereta, seorang guna motor. Alhamdulillah, dapat juga kongsi rezeki dengan mereka yang tak ada sumber pendapatan. Orang susah yang perlukan set barang dapur kami dapat bantu, mereka yang sedang cari side income pun dapat jana pendapatan.

Ada yang datang ditemani anak kecil. Ada yang datang buta huruf tak pandai nak isi borang,

datanglah dan isi la borang ya. Kami akan cuba bantu semampu kami.

anak-kecil

Ditemani anak kecil untuk ambil set barang dapur. 😢

564221646925

Maybank

Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Tidak banyak tapi sentiasa.

Tidak ramai tapi ada.

Tidak kaya tapi cakna.

 

Dana Kita

Mohd Fadli Salleh

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Shopee
Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak. Maka sejak 2016 lagi, saat belum ada NGO pun aku cuba membantu anak-anak murid aku yang tak mampu. Guna duit poket sendiri ja. Tapi poket aku nipis. Tak mampu nak bantu ramai orang. Maka aku hasut wife aku suruh...

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat. Ada cikgu yang perasan terus bertanya kenapa jalan pelik macam tu. Mulanya dia kata kaki dia sakit. Namun cikgu tu tak puas hati. Pelik benar gaya berjalan, bukan gaya orang sakit kaki. Cikgu tu minta...

Salah tu. Cukup salah.

Salah tu. Cukup salah.

Oleh: Mohd Fadli Salleh "Bagusnya Dana Kita. Pantas bertindak. Tepat sampai ke sasaran. Bagusnya kalau pihak zakat pun macam ni".   Salah tu. Cukup salah. Pihak zakat jauh lebih baik. Bantuan mereka tetap setiap bulan. Setiap hari pun ada bantuan kecemasan dan...

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat. Mereka ni, penat macamana, buatlah aktiviti kat pelosok mana pun, solat mereka jaga. Tak kira di puncak gunung, di tepi jalan, wakaf di hentian, bahkan kaki lima kedai pun...



kedai-buku-shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkib

DANA KITA

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna

Nombor Akaun : 564221646925
Bank : Maybank
Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Email: danakita.enquiry@gmail.com

PAGE DANA KITAFB Mesengger