Pertubuhan Kebajikan Dana Kita ditubuhkan pada April 2019.

tudung-si-comel
pts-bookcafe

Oleh : Mohd Fadli Salleh

Dalam perlembagaan kami jelas ditulis, tiada sesiapa dalam NGO kami akan menerima gaji atau elaun bulanan.

Semua sumbangan hampir 100% digunakan untuk semua projek amal. Hanya kos operasi asas seperti sewa gudang, minyak kereta, tol, makan sukarelawan dan seumpamanya sahaja kami guna duit sumbangan yang mana kosnya kurang 1% dari jumlah sumbangan bulanan.

Saat kecoh orang berkata NGO ditubuhkan untuk dapat duit mudah, kami di Dana Kita pula berhabis duit poket untuk tambah infaq. Setiap projek amal, projek waqafan, ahli-ahli kami dahulu yang berlumba-lumba nak sumbang.

Setiap program besar seperti agihan Ramadan, kami memang sediakan ‘score card’ secara mingguan. Siapa follow page rasmi Dana Kita pasti tahu hal ini.
Dan alhamdulillah, setiap tahun kami hantar laporan AGM dan penyata kewangan kepada ROS tanpa gagal.

Tak pernah berhenti prgram amal yang kami jalankan. Purata 500 set sehari barang dapur diagihkan sepanjang MCO ini.

Hujung minggu ni kami ke Kelantan dan Terengganu bawa sekitar 2000 set barang dapur untuk agihan sana pula.

Terima kasih pada kalian yang sentiasa menyokong projek amal kami.

“Tiada iman bagi orang tidak memegang amanahnya dan tiada agama bagi orang tidak dapat dipegang janjinya.” (HR Ahmad dan Dailami)
Tidak banyak tapi sentiasa.
Tidak ramai tapi ada.
Tidak kaya tapi cakna.
Nota : Gambar lama meeting bersama ALP Dana Kita.
Dana Kita

 

Meeting akhir tahun 2019 dulu

 

Report card Ramadan 2020

 

Report card Ramadan 2021

 

Agihan 1000 set barang dapur tahun lepas kemudian terus buat AGM.

EBook Premium Banner

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.


Shopee
Salah tu. Cukup salah.

Salah tu. Cukup salah.

Oleh: Mohd Fadli Salleh "Bagusnya Dana Kita. Pantas bertindak. Tepat sampai ke sasaran. Bagusnya kalau pihak zakat pun macam ni".   Salah tu. Cukup salah. Pihak zakat jauh lebih baik. Bantuan mereka tetap setiap bulan. Setiap hari pun ada bantuan kecemasan dan...

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat. Mereka ni, penat macamana, buatlah aktiviti kat pelosok mana pun, solat mereka jaga. Tak kira di puncak gunung, di tepi jalan, wakaf di hentian, bahkan kaki lima kedai pun...

Laju Sungguh Cerita di Media Sosial Ini Tersebar.

Laju Sungguh Cerita di Media Sosial Ini Tersebar.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Laju sungguh cerita di media sosial ini tersebar. Walau pos tu saya dah tarik balik, namun sempat wartawan Kosmo, Sinar Harian dan lain-lain ambil content tersebut dan dijadikan berita. Benarlah kata orang, 'What goes online, stay online'....



kedai-buku-shopee
shopee-25aug



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

DANA KITA

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna

Nombor Akaun : 564221646925
Bank : Maybank
Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Email: danakita.enquiry@gmail.com

PAGE DANA KITAFB Mesengger