tudung-si-comel
pentagonmath

Sambutan ambang kemerdekaan 2 hari lepas. Lagu-lagu kemerdekaan kembali berkumandang.

Saya Anak Malaysia
Jalur Gemilang
Tanggal 31
Buruh Nelayan.
Warisan

Tapi budak-budak la ni tak hafal lagu-lagu ni semua dah. Kecuali yang terlibat dengan persembahan. Lagu tanggal 31 je lah yang ramai sikit dapat ikut.

Lagu lain part chorus je ada dengar suara, part lain kelipas kelipas jah la budak.

Dulu-dulu zaman kita kecik, lagu kemerdekaan ni selalu berkumandang dalam TV. Hiburan kita dulu pula hanyalah TV. Nak tengok TV, kena layan lagu kebangsaan sekali. Sebab tu mudah ingat.

Budak la ni layan TikTok, YouTube. Lagu Tiara versi Raffa Affar tahu la deme nih.

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

Shopee

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu

Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu

  Nak buka air kotak pun minta tolong cikgu. Haishh, manja naw murid-murid pun. Besar esok, jadi menteri, jadi lawyer harap bekap cikgu lah. Buat-buat lupa jasa cikgu, cikgu pergi berak depan rumah awak nanti. --- Oh ya, kat atas meja tu tumbler jenama Tyeso yang...

Cikgu, tolonglah saya

Cikgu, tolonglah saya

"Cikgu, tolonglah saya," rayu seorang murid penuh kesedihan. "Tolong apa pula?" soalku. "Tolonglah tambah markah saya". "Eh, mana boleh. Tu je markah yang awak dapat". "Tapi cikgu, mak saya garang macam singa. Mesti mak saya marah saya dapat markah rendah ni. Cikgu,...

Tular soalan ni mempersoalkan kenapa dapat kosong.

Tular soalan ni mempersoalkan kenapa dapat kosong.

Tular soalan ni mempersoalkan kenapa dapat kosong. Ramai juga yang kecam kata tak patut dapat kosong. Okeh, sebenarnya macam ni gais. Soalan macam ni biasanya 2 markah. Paling tinggi, 3 markah. Dan jalan kira yang murid ni tunjukkan tu sepatutnya dia dapat markah...



Shopee
durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arkib