Mathzier Sifir ni dibina dan disusun sendiri semua content di dalamnya oleh Cikgu Mohd Fadli Salleh

tudung-si-comel
pentagonmath

Hi adik-adik! Hari ni, Admin Azlin nak share tips pendidikan dan kisah terbaru nukilan Cikgu Mohd Fadli Salleh. Jom baca bersama-sama ! Apa topik atau kisah kali ini ya?  🌟📖

Mathzier Sifir ni saya bina dan susun sendiri semua content di dalamnya.

Page awal penerangan mengenai Asas Darab yang berasal dari penambahan berulang dan Asas Bahagi yang datang dari penolakan berulang.

Ada juga Jadual Sifir dan Jadual Bahagi. Cara guna jadual sifir turut diterangkan. Kemudian baru masuk kepada soalan latih tubi.

Soalan latih tubi yang saya bina cukup simple, tapi ada 3 Level. Level 1 perlu dibuat setiap kali lepas hafal sifir.

Level 2 dan 3 sedikit mencabar, namun tidaklah terlampau susah. Level 2 dan 3 khas untuk kukuhkan balik ingatan anak-anak dalam sifir.

Yang mana anak masih tak kuasai darab dan bahagi, elok sangat buku ni untuk mereka.

Suruh mereka hafal kemudian terus buat buku Mathzier Sifir ni. Dapatkan di sini : https://shope.ee/Xul5Hl4E

 

mathzier-sifir

Mathzier Sifir boleh dibeli kombo dengan buku Mathzier Rumus Penting Matematik. Harga Rumus Penting tu cuma rm2.50 sahaja. Yaaa, murah yakmat kan? Dapatkan sini : https://shope.ee/Xul5Hl4E

 

mathzier-s0f0r

Ni page pengenalan awal. Bukan terus latih tubi, tapi Asas Darab dan Bahagi dulu.

 

jadual-sifir

Jadual Sifir. Bagus ni.

 

jadual-markah

Jadual markah untuk setiap level. Boleh pantau perkembangan anak-anak melalui jadual ini.

 

Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOn
Buku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34
Buku latihan Tahun 4-6 : https://shope.ee/40F22MnC10

Jika anak-anak lemah Darab dan bahagi, dapatkan buku Mathzier Sifir di sini : https://shope.ee/5fNG1Ujq1Q

Seronokkan baca? Share post ni kepada kawan-kawan yang lain juga agar mereka pun dapat baca dan belajar sama-sama di CikguFadli.com!

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Ramai ibu-ibu pm aku bertanya cara yang betul untuk ajar anak di rumah terutamanya mata pelajaran Matematik. Mereka bertanya, perlukah sediakan rotan? Kebanyakan mereka bila mengajar anak akan bertukar menjadi singa secara tiba-tiba. Ada juga meluahkan tidak dapat...

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

"Cikgu. Hari tu cikgu ambik gambar Delisha dan letak kat Facebook kan?" "Aah. Mana awak tahu?" "Mak kita tunjuk. Mak kita follow cikgu. Cikgu, boleh tak cikgu ambil gambar kita pula pastu letak kat FB?" "Saya pun nak masuk gambar," sahut kawan dia. "Saya punnn" Nohhh,...

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Biasa waktu PJ aku akan asingkan murid lelaki dan perempuan. Lelaki lawan lelaki, perempuan akan main pelbagai permainan sesama perempuan. Minggu lepas, lepas train murid lelaki dribble dan passing, aku bagitahu, "Okey. Masa PJ ada 15 minit je lagi. Siapa nak main...

Cikgu Rotan Budak?

Cikgu Rotan Budak?

Kalau di Malaysia ni, cikgu ni confirm kena buang kerja or kena surat tunjuk sebab. Silap-silap kena saman di mahkamah. Mujur la luar negara. Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOnBuku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34Buku latihan...

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Assalamualaikum Salam sejahtera kepada semua pembaca. Hari ini, saya ingin berkongsi satu kisah yang diceritakan oleh Cikgu Fadli. Kisah ini berlaku ketika beliau membawa murid-muridnya ke padang untuk bermain bola.Siapa Patut Jadi Gol Keeper? Bawa murid ke padang...



durioo
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

Recent Comments

Kategori

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkib