Takut nak beri anak-anak tonton YouTube dan guna phone

tudung-si-comel
pentagonmath
tonton-youTube
Takut nak beri anak-anak tonton YouTube dan guna phone kerana risau mereka akan jumpa video kartun lucah, keganasan, dan pengaruh buruk.

Lebih menyeramkan, softporn atau aksi melampau ni ada diselit dalam kartun kegemaran kanak-kanak seperti Ultraman dan Upin & Ipin. Sudah tentu bukan pihak penerbit yang buat benda ni.

Anak-anak usia 2-4 tahun dikatakan sebagai “Tempoh Emas” pembesaran anak anak oleh pakar pediatrik. Ini kerana pancaindera dan otak telah aktif sepenuhnya dan mereka penuh rasa ingin.

Seperti span, mereka pantas menyerap dan meniru apa yang mereka lihat dan dengar.

Little Ammar adalah animasi menarik sesuai untuk anak anak berumur 2-4 tahun, tentang kehidupan seharian Ammar yang penuh nilai nilai murni Islam, terbaik untuk anak anak diumur ini.

“Alhamdullillah, anak seawal 2 tahun dah boleh belajar Alif Ba Ta”, ini feedback selalu saya dengar dari ibu bapa lepas anak anak mereka tonton Little Ammar.

Selain dari Abibi, Durioo+ ada banyak lagi animasi dan rancangan yang seronok untuk kanak kanak berumur 1 hingga 12 tahun.

Mari bersama sama bawa anak anda membesar bersama Ammar sebagai ummah terbaik dengan tekan link disini ๐Ÿ‘‰https://bit.ly/LangganPakejDuriooPlus

P/s : Gambar carian Google sahaja. Sekarang ada promosi istimewa untuk bulan januari ini sahaja. Klik link di atas untuk maklumat lanjut.

#MFS

T.me/EbooKCikguFadli

ebook-cikgu-hakim

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
Keputusan Penempatan Tahun 1

Keputusan Penempatan Tahun 1

Assalamualaikum WBT dan Selamat Sejahtera, Tuan/Puan, Bermula jam 12:01 malam ini sehingga 31 Oktober 2023, keputusan penempatan Tahun 1 akan diumumkan di modul Pengurusan Awam https://idme.moe.gov.my Ibu bapa penjaga perlu membuat pengesahan terhadap keputusan yang...

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ Permohonan Kemasukan ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) bagi Tingkatan 1 & 4 tahun 2024 kini dibuka. Permohonan boleh dibuat secara dalam talian mulai ๐Ÿญ๐Ÿฑ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ ๐—ท๐—ฎ๐—บ ๐Ÿฏ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด. Untuk...

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah. Biasa la beg sekarang tak tahan lasak. Tu lah, nak beli lain harga beg ni boleh tahan kerasnya. Malam tadi aku jumpa beg harga marhein. Tujuh lapan ringgit ja pun. Ni kalau tahan 5-6 bulan dah kira bagus sangat dah....



Shopee
belajar-sirah-nabi



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkib