Aku minat betul borak dengan murid masa tanda buku mereka

tudung-si-comel
pentagonmath

tanda-buku

Aku minat betul borak dengan murid masa tanda buku mereka. Suka dengar respon mereka.

“Cikgu, hari Ahad ni betul ke mak ayah kena datang sekolah”.

“Betul. Hari sukan sekolah kan? Minta la mak ayah awak datang sokong nanti”.

“Tapi mak kita kerja cikgu. Balik pukul 5. Atuk dan nenek ada la kat rumah. Nenek boleh datang ke cikgu?”

“Boleh je. Dah mak kerja, nenek pun boleh datang sokong”.

“Tapi nenek saya dah tua. Dia tak larat”.

“Kalau gitu, ajak atuk awak”.

“Atuk pun dah tua. Tak larat juga”.

“Ayah awak sihat kan? Suruh ayah datang”.

“Ayah saya sibuk cikgu”.

“Oh. Dia sibuk buat kerja apa?”

“Dia sibuk main PS cikgu”.

Kahkahkah. Kejung perut aku gelak.

“Hari Ahad tu biasanya orang cuti. Mak awak pun mesti cuti juga. Boleh la mak datang nanti”.

“Tak boleh cikgu. Bahaya”.

“Kenapa bahaya pula?”

“Mak saya cantik. Nanti kena culik”.

🤣🤣🤣🤣

Hat ni aku tak tahan dah. Gelak guling-guling atas lantai dah. Adoi la, jawapan budak-budak ni kadang tak terjangkau akal kita.

*******

Okeh, yang mana cari buku latihan BM, BI, SC dan Math tahun 1-3 klik sini : https://shope.ee/3fRZF6Z6Lg

Buku-buku latihan Tahun 4-6 tengok sini : https://shope.ee/7pHYCI4Ess

Yang mana anak masih tak kuasai darab dan bahagi, suruh dia buat buku Mathzier Sifir ni : https://shope.ee/7pHYCI4Ess

#MFS
– Kisah Tahun 1 –

T.me/EbookCikguFadli

Shopee

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Aktiviti Pengukuhan yang Menyeronokkan – Cara Permainan Berapakah

Aktiviti Pengukuhan yang Menyeronokkan – Cara Permainan Berapakah

Aktiviti pengukuhan yang menyeronokkan. Oleh kerana ramai yang tanya bagaimana nak buat aktiviti ni, aku share kembali aktiviti pengukuhan yang aku reka sendiri 16 tahun lepas ni. Game yang sesuai untuk murid tahun 1-6. Game ini saya namakan "Permainan BERAPAKAH?"...

Video permainan BERAPAKAH?

Video permainan BERAPAKAH?

https://youtu.be/1gaDp1XG71Q Video permainan BERAPAKAH? Permainan yang menarik untuk murid sekolah rendah. Sangat digemari oleh murid-murid disamping mempunyai unsur KBAT dan dapat mengukuhkah ingatan murid dalam sesuatu topik. Moga bermanfaat 😉 #permainanBERAPAKAH...

Murid tahun 1 Murni datang ke depan sambil bawa benda ni dan tanya.

Murid tahun 1 Murni datang ke depan sambil bawa benda ni dan tanya.

Murid tahun 1 Murni datang ke depan sambil bawa benda ni dan tanya : M : Cikgu, nak buat apa dengan star star ni? C : Mana la cikgu tahu. Mana awak dapat star ni? M : Saya beli kat bookshop tadi. C : Dah awak pun tak tahu nak guna mcmana buat apa beli? M : Saya tengok...

Ada anak bakal melangkah ke Tahun 1? Baca ni ya.

Ada anak bakal melangkah ke Tahun 1? Baca ni ya.

Ada anak bakal melangkah ke Tahun 1? Baca ni ya. 1. Biasanya Hari Orientasi Tahun 1, anak-anak akan melalui saringan ringkas. 2. Saringan ini penting untuk kami guru-guru ketahui asas anak-anak dalam kenal huruf dan nombor. 3. Soalan biasanya dari kelas pemulihan,...



Shopee
durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arkib