Biasanya setiap kali cuti sekolah, personal tutor full ditempah.

tudung-si-comel
pentagonmath

Hi adik-adik! Hari ni, Admin Azlin nak share tips pendidikan dan kisah terbaru nukilan Cikgu Mohd Fadli Salleh. Jom baca bersama-sama ! Apa topik atau kisah kali ini ya?  🌟📖

tutor

Biasanya setiap kali cuti sekolah, personal tutor full ditempah.

Ironinya, yang ramai hantar anak tuisyen musim cuti ini adalah budak MRSM dan SBP. Murid sederhana dan biasa ada, tapi tak ramai.

Namun bagi murid MRSM dan SBP, musim cuti adalah lubuk emas bagi mereka dan belajar bermentor. Cuti, cuti juga. Namun tetap dimanfaat sepenuhnya.

Agak pelik kan, murid dah sedia ada pandai bersungguh-sungguh kejar ilmu. Yang sederhana dan biasa-biasa pula rileks mengalahkan Sherlock Holmes pula geniusnya.

Awal-awal tahun ni, pusat tuisyen tak penuh lagi. Tunggu dua tiga bulan sebelum exam, baru penuh biasanya. Huhu.

Penyakit bertangguh ni merugikan diri sebenarnya. Pelajar yang bijak, mereka mengambil peluang seawal waktu cuti.

Sebaik sekolah buka mereka dah bersedia nak belajar, bahkan ilmu yang cikgu nak ajar itu sebahagian memang mereka dah belajar sebelum ini.

Nak bayar personal tutor mungkin ada yang tak mampu. Sebab itu juga aku buat modul Mathzier digital ini. Nak bagi semua murid bersedia seawal tahun lagi. Bagi ready betul-betul.

Modul Mathzier digital ni, ada rakaman video pengajaran dari saya, ada modul latih tubi, ada nota lengkap.

Cuma ni khas untuk murid tahun 4 dan 5 sahaja. Dulu satu bab kami jual RM50. Ada 8 bab, harganya RM400.

Namun kali ni, sehingga jam 12 malam esok, 8 bab ni harganya CUMA RM25. Murah sangat-sangat.

Ada puluhan video pengajaran saya topik by topik, lengkap latih tubi, skema dan nota pengajaran yang boleh di print out untuk dijadikan nota meja anak-anak.

Dapatkan segera sebelum jualan tamat ya. Klik sini untuk dapatkan :

https://modulmatematik.onpay.my/order/form/P2023/elin

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOn
Buku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34
Buku latihan Tahun 4-6 : https://shope.ee/40F22MnC10

Jika anak-anak lemah Darab dan bahagi, dapatkan buku Mathzier Sifir di sini : https://shope.ee/5fNG1Ujq1Q

Seronokkan baca? Share post ni kepada kawan-kawan yang lain juga agar mereka pun dapat baca dan belajar sama-sama di CikguFadli.com!

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Ramai ibu-ibu pm aku bertanya cara yang betul untuk ajar anak di rumah terutamanya mata pelajaran Matematik. Mereka bertanya, perlukah sediakan rotan? Kebanyakan mereka bila mengajar anak akan bertukar menjadi singa secara tiba-tiba. Ada juga meluahkan tidak dapat...

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

"Cikgu. Hari tu cikgu ambik gambar Delisha dan letak kat Facebook kan?" "Aah. Mana awak tahu?" "Mak kita tunjuk. Mak kita follow cikgu. Cikgu, boleh tak cikgu ambil gambar kita pula pastu letak kat FB?" "Saya pun nak masuk gambar," sahut kawan dia. "Saya punnn" Nohhh,...

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Biasa waktu PJ aku akan asingkan murid lelaki dan perempuan. Lelaki lawan lelaki, perempuan akan main pelbagai permainan sesama perempuan. Minggu lepas, lepas train murid lelaki dribble dan passing, aku bagitahu, "Okey. Masa PJ ada 15 minit je lagi. Siapa nak main...

Cikgu Rotan Budak?

Cikgu Rotan Budak?

Kalau di Malaysia ni, cikgu ni confirm kena buang kerja or kena surat tunjuk sebab. Silap-silap kena saman di mahkamah. Mujur la luar negara. Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOnBuku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34Buku latihan...

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Assalamualaikum Salam sejahtera kepada semua pembaca. Hari ini, saya ingin berkongsi satu kisah yang diceritakan oleh Cikgu Fadli. Kisah ini berlaku ketika beliau membawa murid-muridnya ke padang untuk bermain bola.Siapa Patut Jadi Gol Keeper? Bawa murid ke padang...



durioo
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arkib