Kau saman balik pegawai yang kenakan kau dulu

tudung-si-comel
pentagonmath

saman-balik

Ada kawan bagitahu,

“Kau saman balik pegawai yang kenakan kau dulu. Cari orang yang nak aniaya kau tu. Page-page yang cuba burukkan kau, fitnah kau, saman je semua. Inilah masanya. Orang tengah sokong kau ni. Guna kesempatan ini”.

Aku senyum saja dan balas,

“Biarlah. Aku nak duduk tenang-tenang. Jalani kehidupan seperti biasa dah. Tak pa lah, aku tak nak panjangkan isu dah.

Berkenaan yang memburukkan dan fitnah tu, lantak ke dia lah. Nanti dia penat dia stop. Aku dah tulis penjelasan semua, cukuplah. Malas aku nak layan lebih-lebih, lagi mereka seronok kalau aku petik nama mereka.

Mereka nak perhatian ja. Page politik terutama, masa ni nak tarik crowd lepas tu hasut orang undi parti mereka. Nak tarik crowd ni jual je nama aku. Cerita baik buruk ke, crowd laju je masuk.

Kalau aku layan, makin meriah page mereka. Itu tujuan mereka. Biar saja. Nanti mereka akan stop dengan sendiri bila aku tak peduli”.

Yup. Memang gila betul 3-4 hari ni. Penat juga melayan kegilaan ini. Dah, sekarang nak tenang-tenang ja.

Layan budak-budak macam biasa, share video dan kisah budak-budak seperti dulu kala.

Begitulah lebih tenang dan membahagiakan. ๐Ÿ˜Š

#MFS
– Insan biasa dalam luasnya rahmat Allah taala.

ebook-cikgu-hakim

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
17 Perkara Ibu bapa Harus Tahu Tentang Durioo+

17 Perkara Ibu bapa Harus Tahu Tentang Durioo+

1. Anak-anak suka sangat dengan gadget dan tonton YouTube. 2. Risau juga weh memandangkan kat YouTube banyak content berunsur lucah, ganas dan extreme. Tapi tu lah, anak-anak suka layan kartun kat YouTube. 3. Walau mereka layan kartun Islamic dan tak ada pengaruh...

Sedikit sejarah tentang PBS

Sedikit sejarah tentang PBS

Sedikit sejarah tentang PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) : Dikatakan Menteri Pendidikan masa tu Tan Sri Muhyiddin Yassin memperkenalkan PBS sebab tiru Australia. Australia laksanakan sistem School Based Assessment (SBA) Antara teknik penilaian maju la kiranya PBS...

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang. Dekat jam 12 malam dia mai suruh ajar. Mula-mula aku tunjuk-tunjuk cara je. Makin tunjuk makin tak faham ni, aku ambik je telefon dia tolong buatkan. Haishh, geram aku. Agaknya ni perasaan mak-mak dan ayah-ayah...

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita, tapi kita boleh ubah (siapa) orang yang patut ada disekeliling kita. Kita tak boleh nak ubah sikap orang yang suka mengumpat, menabur fitnah, suka menokok nambah cerita, suka melaga-laga, suka bersangka buruk....

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Kena dengan ramai antara kita. Berusaha demi menyara keluarga, mencari rezeki yang halal dari siang membawa ke malam. Hanya untuk kesenangan anak isteri, seorang suami tidak kisah bersusah payah. Biar dia penat, biar dia berpanasan, biar dia basah ditimpa hujan, demi...

Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...



Shopee
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkib