Kau saman balik pegawai yang kenakan kau dulu

tudung-si-comel
pts-bookcafe

saman-balik

Ada kawan bagitahu,

“Kau saman balik pegawai yang kenakan kau dulu. Cari orang yang nak aniaya kau tu. Page-page yang cuba burukkan kau, fitnah kau, saman je semua. Inilah masanya. Orang tengah sokong kau ni. Guna kesempatan ini”.

Aku senyum saja dan balas,

“Biarlah. Aku nak duduk tenang-tenang. Jalani kehidupan seperti biasa dah. Tak pa lah, aku tak nak panjangkan isu dah.

Berkenaan yang memburukkan dan fitnah tu, lantak ke dia lah. Nanti dia penat dia stop. Aku dah tulis penjelasan semua, cukuplah. Malas aku nak layan lebih-lebih, lagi mereka seronok kalau aku petik nama mereka.

Mereka nak perhatian ja. Page politik terutama, masa ni nak tarik crowd lepas tu hasut orang undi parti mereka. Nak tarik crowd ni jual je nama aku. Cerita baik buruk ke, crowd laju je masuk.

Kalau aku layan, makin meriah page mereka. Itu tujuan mereka. Biar saja. Nanti mereka akan stop dengan sendiri bila aku tak peduli”.

Yup. Memang gila betul 3-4 hari ni. Penat juga melayan kegilaan ini. Dah, sekarang nak tenang-tenang ja.

Layan budak-budak macam biasa, share video dan kisah budak-budak seperti dulu kala.

Begitulah lebih tenang dan membahagiakan. 😊

#MFS
– Insan biasa dalam luasnya rahmat Allah taala.

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Baru je gaji.

Baru je gaji.

Baru je gaji. Hari ni dah mengira hari bila pula nak dapat gaji seterusnya. Adehhh. Kena rompak dengan macam-macam gais. Benarlah kata pepatah, 'Dari bank ia datang, kepada bank ia kembali'. Pagi duniaaaaa! #MFS

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Ma pesan, "Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha." Apa kerja buat kita sekali pun, utamakan keredhaan Allah dan nabi saw, baru manusia. Andai sesuatu benda itu orang tak sokong tapi Allah redha, buatlah. Namun walau sebanyak mana sokongan orang tapi...

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual. Maaf rakan-rakan media sekalian, saya masih penjawat awam. Saya tak boleh bersiaran atau mengeluarkan kenyataan pada pihak media tanpa kelulusan KPM. Menteri Kanan Pendidikan, Dr Radzi Jidin juga...



Shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkib