Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick.

chopstick

Masa murid rehat tadi, tengok seorang budak ni makan guna chopstick.

Wah, hebat juga. Baru darjah 1 dah pandai guna chopstick. Aku dah tua baru pandai nak guna. Tu pun bersilang habis, wakakaka.

Mujur zaman bujang dulu sempat kapel dengan amoi Cina. Dia la ajar aku guna chopstick ni. Tu untung ada awek pelbagai kaum. Eh, tiber!

Okeh, abaikan kisah dulu-dulu. Kembali pada budak ni. Aku perhati, dia juga ada set sudu dan garfu sendiri. Mesti mak dia sejenis yang teliti dan sangat menjaga kebersihan.

Makan kat luar, tapi guna sudu garfu sendiri. Baguskan? Lebih yakin tentang kebersihan tu.

Cantik set sudu, garfu dan chopstick ni. Aku tanya dia mana beli, dia cakap mak yang beli.

Aku cuba search kat Shopee, eh, ada rupanya. RM3.90 ja set ni. Terus masuk troli lah. Nak bagi anak-anak sorang satu set dan tiru budak ni. Macam best je ni. šŸ˜Š

Eh lupa nak bagi link pula. Yang berkenan juga nah picit link ni : https://shope.ee/ZwoT4lec

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

25-oktober-shopee

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Cepat la sampai wahai sabun Champaca wei. Wife dok tanya dah ni

Cepat la sampai wahai sabun Champaca wei. Wife dok tanya dah ni

Cepat la sampai wahai sabun Champaca wei. Wife dok tanya dah ni.Ā  Kisahnya wife minta aku belikan sabun basuh kesukaan dia dari minggu lepas. Aku angguk saja. Lepas tu lupaaaa. Kelmarin wife bersungut, "Lambat betul sabun tu sampai. Dah nak habis dah sabun ni". Aku...

KFC ni kesukaan ramai. Terutama kanak-kanak.

KFC ni kesukaan ramai. Terutama kanak-kanak.

KFC ni kesukaan ramai. Terutama kanak-kanak. Tapi tu lah, mahal juga KFC ni. Bukan semua orang mampu. Mujur ada voucher ni. Dapat berjimat masa ke KFC. Dapatkan voucher KFC kat sini gais : https://shope.ee/2Kxd95bO9g Hujung minggu ni boleh bawa anak-anak makan KFC...

Spice Rack – Mak-mak Mesti Suka Benda Ni

Spice Rack – Mak-mak Mesti Suka Benda Ni

Mak-mak mesti suka benda ni. Dapur jadi kemas. Yang berkenan, terus picit sini : https://shope.ee/20KtcOaG1Z Lama tak meracun. Hantar sekeping. šŸ˜ #MFS Z ONE Oilproof Cover Seasoning Household Kitchen Multi-Functional Dustproof Moisture-Proof Spice Rack Large Capacity...

Kerongsang dan Pin

Kerongsang dan Pin

Kerongsang dan Pin Sumber / Guru: Mohd Fadli Salleh   Korang beli apa sale 10.10 ni? Aku beli kerongsang wife je. Dapat la kupon kedai jimat rm1.50 dan cashback coin 1k lebih. Dah jimat dekat rm12 kat situ. Checkout dah. Tunggu sampai ja la. Ni pattern yang aku...

Megi Serda, Megi Thai yang Super Sedap

Megi Serda, Megi Thai yang Super Sedap

Banyaknya isu panas dan kontroversi sehari dua ni. Kena buat megi special la nak baca isu-isu panas.   Ni kalau dah ready megi special ni memang aku baca post siap baca komen-komen, siap stalk siapa yang tulis komen, lihat siapa bagi emoji angry, love, stalk depa...

Amboi Hakakkkk. Awai Benor nak ke Syurga

Amboi Hakakkkk. Awai Benor nak ke Syurga

Amboi hakakkkk. Awai benor nak ke syurga. Nak ke syurga kena mati dulu cik kak. Haha. Kelakar la akak ni. Semoga akak terus bahagia sampai ka sorgaaaa. Habis la kaum laki ka Malaysia ni, semua kena scam beli roborock pulak la. Mulanya aku pun taktau natang apa...

Seluar trek anak-anak cepat koyak kan?

Seluar trek anak-anak cepat koyak kan?

Seluar trek anak-anak cepat koyak kan? Terutama kat lutut dan celah kangkang. Biasa la anak-anak. Mereka tengah aktif. Faham sangat dah saya. Nah saya bantu korang cari seluar trek murah untuk kanak-kanak dan dewasa. Harga serendah RM6. Murah teruk ni. Lihat je sini :...

Buku baru gaisss.

Buku baru gaisss.

Buku baru gaisss. Sains, Matematik, BM dan English untuk Tahun 4 dan Tahun 5 dah ada ready stok. Tahun 6 dan Prasekolah InsyaAllah minggu depan siap cetak. Buku-buku latihan terbaru Tahun 4&5 tengok sini : https://shope.ee/7pHYCI4Ess Yang mana cari buku latihan...



teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkib

NEW ITEM!

(HARGA BORONG) UNISEX ADULT / KIDS LONG TRACKSUIT REGULAR FIT (SELUAR PANJANG TRACKSUIT UNISEX DEWASA / BUDAK)

NEW ITEM!

Jom Jimat Bersekolah Staedtler Luna Permanent Colored Pencils 12 / 24 Colour Combo Set Stationery

NEW ITEM!

Tali Pinggang Budak Dan Tali Pinggang Lelaki Dewasa