Isnin lepas, Cikgu Hanafi guru pemulihan datang borak dengan aku

tudung-si-comel
pentagonmath

Hi adik-adik! Hari ni, Admin Azlin nak share tips pendidikan dan kisah terbaru nukilan Cikgu Mohd Fadli Salleh. Jom baca bersama-sama ! Apa topik atau kisah kali ini ya?  🌟📖

matematik-pemulihan

Isnin lepas, Cikgu Hanafi guru pemulihan datang borak dengan aku,

“Li. Teruk wei murid Tahun 3 tahun ni. Ramai yang tak kuasai 3M. Batch PKP la ni. Untuk Matematik kau ada bahan tak?”

“Yup. Geng budak-budak dikurung. Zaman PdPr yang gagal. Mana maunya budak-budak belajar online. Dan ramai tak ada gadget serta line teruk.

Bab bahan ni ada je. Guna je buku latihan Mathzier aku buat tu. Walau mereka tahun 3, mula dari buku tahun 1”.

“Aku dah ada buku tahun 1 kau tu. Cuma tu lah, pun mereka rasa susah dan slow nak buat. Kau ada buku lebih mudah tak?”

“Adaaaa. Buku Prasekolah lah. Start buku 6 tahun dulu. Kalau hat tu pun dia masih slow, guna buku Pra untuk 4&5 tahun. Dah habis buku tu baru buat buku Tahun 1, kemudian naik Tahun 2 dan 3”.

“Cantikkkk. Nanti nak buku tu ya”.

“Bolehhh”.

Gitu lah kawan-kawan. Kalau anak-anak kita slow dan lemah, jangan beli buku latihan aras mereka. Beli aras yang lebih rendah agar mereka dapat follow dengan baik.

Dapatkan koleksi buku-buku keluaran saya sini :

Koleksi buku latihan Prasekolah. Klik sini : https://shope.ee/4V6Dfv5zll
Buku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/4V6DfyVBKK
Buku latihan Tahun 4-6 : https://shope.ee/8pFCpxrsX2

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOn
Buku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34
Buku latihan Tahun 4-6 : https://shope.ee/40F22MnC10

Jika anak-anak lemah Darab dan bahagi, dapatkan buku Mathzier Sifir di sini : https://shope.ee/5fNG1Ujq1Q

Seronokkan baca? Share post ni kepada kawan-kawan yang lain juga agar mereka pun dapat baca dan belajar sama-sama di CikguFadli.com!

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

2 Comments

  1. Cikgu Azleen

    Menarik lah buku cikgu fadli ni. Saya pun guna untuk ajar anak saya.

    Reply
    • Admin Noor Azlin

      Alhamduillah, terima kasih Puan

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Cara Mengajar Anak di Rumah: Jangan Menghukum/Marah-Marah Anak

Ramai ibu-ibu pm aku bertanya cara yang betul untuk ajar anak di rumah terutamanya mata pelajaran Matematik. Mereka bertanya, perlukah sediakan rotan? Kebanyakan mereka bila mengajar anak akan bertukar menjadi singa secara tiba-tiba. Ada juga meluahkan tidak dapat...

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

Kenangan Mengajar: Kisah Tahun Satu

"Cikgu. Hari tu cikgu ambik gambar Delisha dan letak kat Facebook kan?" "Aah. Mana awak tahu?" "Mak kita tunjuk. Mak kita follow cikgu. Cikgu, boleh tak cikgu ambil gambar kita pula pastu letak kat FB?" "Saya pun nak masuk gambar," sahut kawan dia. "Saya punnn" Nohhh,...

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Pengalaman Mengajar PJ: Murid Lelaki dan Perempuan

Biasa waktu PJ aku akan asingkan murid lelaki dan perempuan. Lelaki lawan lelaki, perempuan akan main pelbagai permainan sesama perempuan. Minggu lepas, lepas train murid lelaki dribble dan passing, aku bagitahu, "Okey. Masa PJ ada 15 minit je lagi. Siapa nak main...

Cikgu Rotan Budak?

Cikgu Rotan Budak?

Kalau di Malaysia ni, cikgu ni confirm kena buang kerja or kena surat tunjuk sebab. Silap-silap kena saman di mahkamah. Mujur la luar negara. Koleksi buku latihan Prasekolah : https://shope.ee/8A4azu1AOnBuku latihan Tahun 1-3 : https://shope.ee/fya4AbJ34Buku latihan...

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Siapa Patut Jadi Gol Keeper?

Assalamualaikum Salam sejahtera kepada semua pembaca. Hari ini, saya ingin berkongsi satu kisah yang diceritakan oleh Cikgu Fadli. Kisah ini berlaku ketika beliau membawa murid-muridnya ke padang untuk bermain bola.Siapa Patut Jadi Gol Keeper? Bawa murid ke padang...



durioo
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arkib