tudung-si-comel
pentagonmath

Team dari NGO Yayasan EZ Prihatin datang ke kedai aku nak borong handphone untuk mereka agihkan pada keluarga yang tak mampu.

Semua stok 15 biji handphone Redmi 9A yang ada dikedai mereka borong semua sekali. Tak cukup dengan itu, phone 2nd pun mereka borong 10 biji lagi.

Haishhh, mana boleh mereka nak tamak pahala sendiri. Terus Dana Kita sumbang 5 biji lagi telefon kepada mereka untuk mereka agihkan dan 2F Gadget sumbang earphones dan kabel juga.

matlamat-yang-sama

Seronoknya berebut-rebut buat pahala begini.

Kita sesama NGO ni tak perlu nak dengki dan iri hari sesama kita. Kita semua ada matlamat yang sama nak bantu lebih ramai orang yang boleh kita bantu.

Semoga kita semua berjiran di syurga nanti. Amin.

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna.

#DanaKita
#MFS

 

Shopee

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Shopee
Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak

Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak

Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak yang akan bergerak ke Kelantan dan Terengganu kejap lagi. Kali ni kami turun dengan kekuatan penuh beserta sahabat-sahabat kami. 9 buah lori, 20 4x4, 4 jentera BOMBA, 2 buah bot penyelamat tambahan,...

Team Dana Kita baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi

Team Dana Kita baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi

  Team baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi. Berkicap mereka turunkan lebih 700 set barang bantuan banjir. Tiba-tiba terasa nak tanya tidur mana. Kot-kot mereka sewa hotel murah ke, ada orang bagi tumpang homestay ke apa. Rupanya mereka tidur dalam lori sahaja....

Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya

Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya

Suka sangat tengok gambar ni. Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya yang terperangkap banjir di Pasir Puteh. Bukan baby pertama yang kami selamatkan, berpuluh baby dah sebenarnya. Alhamdulillah. Bot penyelamat kami membantu ramai sangat...

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu – Team Dana Kita turun bantu

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu – Team Dana Kita turun bantu

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu. Team Dana Kita turun bantu membawa 1500 kit banjir dengan kekuatan 5 lori, 2 4x4 dan dua buah bot penyelamat sejak semalam. Kami kekurangan dana untuk membeli toto dan alatan bantuan banjir untuk mangsa-mangsa seterusnya. Jom...

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak. Maka sejak 2016 lagi, saat belum ada NGO pun aku cuba membantu anak-anak murid aku yang tak mampu. Guna duit poket sendiri ja. Tapi poket aku nipis. Tak mampu nak bantu ramai orang. Maka aku hasut wife aku suruh...

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat. Ada cikgu yang perasan terus bertanya kenapa jalan pelik macam tu. Mulanya dia kata kaki dia sakit. Namun cikgu tu tak puas hati. Pelik benar gaya berjalan, bukan gaya orang sakit kaki. Cikgu tu minta...



kedai-buku-shopee
durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arkib

DANA KITA

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna

Nombor Akaun : 564221646925
Bank : Maybank
Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Email: danakita.enquiry@gmail.com

PAGE DANA KITAFB Mesengger