Numberblocks adalah antara saluran video yang terbaik untuk bagi anak minat matematik.

tudung-si-comel
pentagonmath
timmytime
Numberblocks adalah antara saluran video yang terbaik untuk bagi anak minat matematik. Anak-anak jadi mudah faham tentang nombor dan tak bosan menontonnya setiap kali!

Jom kita baca cerita Tuan Sinan Ismail tentang Numberblocks:

Animasi dari CBeeBies UK masuk Durioo+? 😱💥✅🚀

Sejak kami launch Durioo+, memang ramai parents yang mesej, komen dan minta animasi NUMBERBLOCKS.

Masa tu baru 2-3 bulan launch. And permintaan subscribers nak dapatkan animasi dari BBC, CBeeBies, UK ni memang pressure bagi kami 😬😅😱

Hehe.. kalau anda jadi saya.. apa perasaan anda???

Benda pertama yang come to mind : impossible 😅😅😅

Kita ni dah la dari Malaysia, baru launch, buat Islamik platform, tak kenal orang dari BBC…

Dalam hati, saya cakap dekat diri sendiri… InshaAllah satu hari nanti… Mungkin 2-3 tahun lagi.. Bila dah ramai subscribers, dah masuk UK, dah….

Dah ada keberanian sikit untuk email CBeeBies untuk tanya 😬😬😬

Tapi.. Allah Maha Kaya. Allah is The Best Planner 🤲🏽🤲🏽🤲🏽

Pada bulan 9 tahun lepas, saya pergi ke MIPCOM di Cannes, France. Dekat situ memang plan nak jumpa penjual² konten…

Team saya banyak membantu untuk set meeting menggunakan sistem.
Tapi ada juga yang email kami untuk set meeting.

Alhamdulillah ada orang email dari Aardman untuk jumpa. Aardman pada saya adalah satu company yang hebat! Mereka hasilkan stopmotion seperti Shawn The Sheep, Timmy Time dan Wallace and Gromit.

Saya memang happy sangat dapat meeting tu.
Tapi… (Tapi lagi 😅)…

Bila jumpa dia… Dalam katalog dia ada juga NUMBERBLOCKS dan ALPHABLOCKS. 😱😱

Subhanallah… Indahnya aturan Allah.

Saya terus tanya dia boleh tak kami dapat hak lesen untuk konten² tersebut….

And the rest is history! Alhamdulillah kami dah upload Numberblocks, Timmy Time dan Hopster Jam. (Semua konten dari luar kami tapis setiap episod untuk pastikan dia sesuai untuk anak-anak Muslim mengikut umur).

Semoga anak² subscribers semua dapat manfaat daripada Durioo+ dan semua konten yang kami sediakan. InshaAllah.

Konten² lain akan kami upload soooon.

Syukur Ya Allah 🤲🏽🤲🏽🤲🏽 Engkaulah yang sebaik² perancang. Kami hanya usaha dan doa. Selebihnya Tawakkaltu Ala Allah. 🤲🏽

Dari impossible dah jadi possible. Jauh lagi perjalanan kami untuk jadi Unicorn. Jauh lagi perjalanan kami untuk capai puluh juta kanak-kanak Muslim di seluruh dunia.

Tapi InshaAllah. Dengan izinNya – yang impossible akan jadi possible.

Kita positive, niat, usaha, doa dan tawakkal 🤲🏽 Aamiin.

-By Sinan Ismail
Founder Durioo+

Boleh tengok Number Block dan subscribe Durioo+ di sini :
https://duriooplus.com.my/langgan

🔥Pertanyaan Langganan boleh rujuk:
https://duriooplusmalaysia.wasap.my/

Join Telegram untuk update terkini:
T.me/DuriooPlus

#Durioo #DuriooPlus

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

BACK TO SCHOOL 2024: Persiapan Kelengkapan Sekolah Si Comel BACK TO SCHOOL 2024 dah nak mula 😍  Sudahkah mommies memulakan persiapan kelengkapan sekolah 2024 untuk Si Comel bagi tahun depan? Masa berlalu begitu cepat dan sebelum kita sedar, tahun baru sekolah akan...

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Sempurna Untuk Anak Anda Hari ini Admin Azlin ingin berkongsi tentang produk TudungSiComel yang istimewa, Tudung Pra Sekolah. Kelebihan Tudung Pra Sekolah Kami Kelebihan lain tudung ini adalah awningnya yang on-point. Lebih kemas apabila...

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti dan Kekuatan Bendera Palestin, simbol yang kuat dan bersejarah, kini boleh didapati di kedai Cikgu Mohd Fadli Salleh. Bendera ini bukan sahaja melambangkan negara Palestin, tetapi juga perjuangan rakyatnya untuk keadilan dan...

Buku Matematik Mathzier

Buku Matematik Mathzier

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Ada yang tanya pasal topik yang ada dalam buku Maths aku buat tu. Mathzier 1.0 lebih pada operasi asas. 80% soalan hanya tambah tolak darab dan bahagi. Pengenalan topik lain...

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0 Tahun 2. Satu page sampai 60 soalan. Tiada soalan KBAT. Tiada soalan berbentuk ayat. Semua soalan direct yang perlu pada...



durioo
belajar-sirah-nabi



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arkib