Numberblocks adalah antara saluran video yang terbaik untuk bagi anak minat matematik.

tudung-si-comel
pentagonmath
timmytime
Numberblocks adalah antara saluran video yang terbaik untuk bagi anak minat matematik. Anak-anak jadi mudah faham tentang nombor dan tak bosan menontonnya setiap kali!

Jom kita baca cerita Tuan Sinan Ismail tentang Numberblocks:

Animasi dari CBeeBies UK masuk Durioo+? ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ’ฅโœ…๐Ÿš€

Sejak kami launch Durioo+, memang ramai parents yang mesej, komen dan minta animasi NUMBERBLOCKS.

Masa tu baru 2-3 bulan launch. And permintaan subscribers nak dapatkan animasi dari BBC, CBeeBies, UK ni memang pressure bagi kami ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜ฑ

Hehe.. kalau anda jadi saya.. apa perasaan anda???

Benda pertama yang come to mind : impossible ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Kita ni dah la dari Malaysia, baru launch, buat Islamik platform, tak kenal orang dari BBC…

Dalam hati, saya cakap dekat diri sendiri… InshaAllah satu hari nanti… Mungkin 2-3 tahun lagi.. Bila dah ramai subscribers, dah masuk UK, dah….

Dah ada keberanian sikit untuk email CBeeBies untuk tanya ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ

Tapi.. Allah Maha Kaya. Allah is The Best Planner ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ

Pada bulan 9 tahun lepas, saya pergi ke MIPCOM di Cannes, France. Dekat situ memang plan nak jumpa penjualยฒ konten…

Team saya banyak membantu untuk set meeting menggunakan sistem.
Tapi ada juga yang email kami untuk set meeting.

Alhamdulillah ada orang email dari Aardman untuk jumpa. Aardman pada saya adalah satu company yang hebat! Mereka hasilkan stopmotion seperti Shawn The Sheep, Timmy Time dan Wallace and Gromit.

Saya memang happy sangat dapat meeting tu.
Tapi… (Tapi lagi ๐Ÿ˜…)…

Bila jumpa dia… Dalam katalog dia ada juga NUMBERBLOCKS dan ALPHABLOCKS. ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

Subhanallah… Indahnya aturan Allah.

Saya terus tanya dia boleh tak kami dapat hak lesen untuk kontenยฒ tersebut….

And the rest is history! Alhamdulillah kami dah upload Numberblocks, Timmy Time dan Hopster Jam. (Semua konten dari luar kami tapis setiap episod untuk pastikan dia sesuai untuk anak-anak Muslim mengikut umur).

Semoga anakยฒ subscribers semua dapat manfaat daripada Durioo+ dan semua konten yang kami sediakan. InshaAllah.

Kontenยฒ lain akan kami upload soooon.

Syukur Ya Allah ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ Engkaulah yang sebaikยฒ perancang. Kami hanya usaha dan doa. Selebihnya Tawakkaltu Ala Allah. ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ

Dari impossible dah jadi possible. Jauh lagi perjalanan kami untuk jadi Unicorn. Jauh lagi perjalanan kami untuk capai puluh juta kanak-kanak Muslim di seluruh dunia.

Tapi InshaAllah. Dengan izinNya – yang impossible akan jadi possible.

Kita positive, niat, usaha, doa dan tawakkal ๐Ÿคฒ๐Ÿฝ Aamiin.

-By Sinan Ismail
Founder Durioo+

Boleh tengok Number Block dan subscribe Durioo+ di sini :
https://duriooplus.com.my/langgan

๐Ÿ”ฅPertanyaan Langganan boleh rujuk:
https://duriooplusmalaysia.wasap.my/

Join Telegram untuk update terkini:
T.me/DuriooPlus

#Durioo #DuriooPlus

ebook-cikgu-hakim

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
Keputusan Penempatan Tahun 1

Keputusan Penempatan Tahun 1

Assalamualaikum WBT dan Selamat Sejahtera, Tuan/Puan, Bermula jam 12:01 malam ini sehingga 31 Oktober 2023, keputusan penempatan Tahun 1 akan diumumkan di modul Pengurusan Awam https://idme.moe.gov.my Ibu bapa penjaga perlu membuat pengesahan terhadap keputusan yang...

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ

๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐— ๐—ข๐—›๐—ข๐—ก๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜ ๐— ๐—ฅ๐—ฆ๐—  ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ง๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐Ÿญ & ๐Ÿฐ ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ Permohonan Kemasukan ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) bagi Tingkatan 1 & 4 tahun 2024 kini dibuka. Permohonan boleh dibuat secara dalam talian mulai ๐Ÿญ๐Ÿฑ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ ๐—ท๐—ฎ๐—บ ๐Ÿฏ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด. Untuk...

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah.

Aku perhati beg anak-anak murid dah start rosak dah. Biasa la beg sekarang tak tahan lasak. Tu lah, nak beli lain harga beg ni boleh tahan kerasnya. Malam tadi aku jumpa beg harga marhein. Tujuh lapan ringgit ja pun. Ni kalau tahan 5-6 bulan dah kira bagus sangat dah....



Shopee
belajar-sirah-nabi



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkib