Okeh. Nak tanya mak ayah. Berapa ramai yang setiap tahun beli rekoder Yamaha kat kedai buku sekolah?

tudung-si-comel
pentagonmath

Okeh. Nak tanya mak ayah. Berapa ramai yang setiap tahun beli rekoder Yamaha kat kedai buku sekolah?

Ada kedai buku tulis WAJIB. Soalnya anak belajar ke tak kat sekolah main natang ni? Pandai tiup? Ke beli saja, tahun depan beli lagi?

Nak kabor ya. Bukan semua guru yang ajar Pendidikan Muzik itu opsyen Muzik. So jangan hairan jika cikgu yang ajar muzik itu sendiri tak pandai main benda ni.

Aku pun pernah ajar Muzik. Dan aku pun tak pandai main natang ni. Dok menyanyi je lah. Tapi nak wat guane, bukan semua opsyen cukup kat sekolah ni. Terpaksa jadi bidan terjun.

Muzik ni bagus untuk anak-anak. Untuk kreativiti mereka, untuk mereka release stress. Saat mereka menyanyi dengan gembira.

Cuma tu lah. Kedai buku banyak ambil kesempatan. Diwajibkan beli benda ni kat kedai buku. Depa jual sampai 25 tau. Kat Shopee jenama Yamaha ni tak sampai 10 pun.

recorder-yamaha

Lihat sini : https://shope.ee/7A6YSCRYAb

Jimat giler. Ada yang harga 3.30 je pun. Beli yang berjenama harga mark up melampau buat apa kalau tak sempat belajar or belajar 2-3 kali dah simpan benda alahnya.

recorder-murah

Beli je yang murah harga RM3. Ada je pun kat Shopee. Lihat sini : https://shope.ee/5fHkfUneD5

Selagi boleh jimat kita jimat gaisss. Kedai buku kebanyakannya ambil peluang kaw-kaw terhadap murid dan parent. Ready customer gituh. So harga mereka mark up pun orang tetap beli.

Yang peliknya, owner kedai buku kat sekolah-sekolah di Selangor / KL ni syarikat sama je biasanya. Berbelas tahun tak pernah tukar. Hmmm, macammm sesuatu juga lah.

Ok, tu ja nak share pagi ni.

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

Kelengkapan Sekolah 2024: Siap Sedia Untuk Si Comel!

BACK TO SCHOOL 2024: Persiapan Kelengkapan Sekolah Si Comel BACK TO SCHOOL 2024 dah nak mula 😍  Sudahkah mommies memulakan persiapan kelengkapan sekolah 2024 untuk Si Comel bagi tahun depan? Masa berlalu begitu cepat dan sebelum kita sedar, tahun baru sekolah akan...

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Istimewa TudungSiComel

Tudung Pra Sekolah: Pilihan Sempurna Untuk Anak Anda Hari ini Admin Azlin ingin berkongsi tentang produk TudungSiComel yang istimewa, Tudung Pra Sekolah. Kelebihan Tudung Pra Sekolah Kami Kelebihan lain tudung ini adalah awningnya yang on-point. Lebih kemas apabila...

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti Anda

Bendera Palestin: Simbol Solidariti dan Kekuatan Bendera Palestin, simbol yang kuat dan bersejarah, kini boleh didapati di kedai Cikgu Mohd Fadli Salleh. Bendera ini bukan sahaja melambangkan negara Palestin, tetapi juga perjuangan rakyatnya untuk keadilan dan...

Buku Matematik Mathzier

Buku Matematik Mathzier

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Ada yang tanya pasal topik yang ada dalam buku Maths aku buat tu. Mathzier 1.0 lebih pada operasi asas. 80% soalan hanya tambah tolak darab dan bahagi. Pengenalan topik lain...

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0

Adik-adik dah dapatkan buku-buku Cikgu Mohd Fadli Salleh? Jom baca perkongsian berkenaannya 🌟📖 Antara soalan yang ada dalam buku Mathzier 1.0 Tahun 2. Satu page sampai 60 soalan. Tiada soalan KBAT. Tiada soalan berbentuk ayat. Semua soalan direct yang perlu pada...



durioo
belajar-sirah-nabi



BUKU FIZIKAL

mathzier-abakus

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkib