cikgu-fadli-online


Penukaran Unit Masa dan Waktu, Panjang, Isipadu Cecair dan Jisim

Cg Kai

mathzier

Rujukan dan kredit : Cikgu Kai

Harini kita belajar tentang Penukaran Unit.

💐Penukaran Unit Masa dan Waktu💐
🌸Penukaran Unit Panjang🌸
🌼Penukaran Unit Isipadu Cecair🌼
🌷Penukaran Unit Jisim🌷

Semoga bermanfaat, file pdf ada di bawah post ya.

Download file penuh pdf dengan klik butang di bawah:

File Penukaran Unit

Bagi yang ingin download pdf file boleh klik butang di bawah ya.

Semoga perkongsian harini bermanfaat untuk semua pengunjung Cikgu Fadli Online ya. Sila share agar ramai lagi mendapat maanfaat, terima kasih !

6 Comments

  1. saliza

    assalamualaikum cikgu..
    kenapa ya saya tak boleh klik atau download file penukaran unit ni ya?

    Reply
    • Admin Cikgu Fadli Online

      Terimakasih atas maklumbalas.Kami ada buat pemindahan ke server baru. Link dan gambar sudah dikemaskini untuk download ya. Boleh reload website untuk download file. -Admin

      Reply
  2. Azzalina

    Assalamualaikum, mohon izin download ye cikgu utk BBM pdpr saya…moga cikgu dimurahkan rezeki…terima kasih

    Reply
    • Admin Cikgu Fadli Online

      Admin: Waalaikumsalam, silakan ya.

      Reply
  3. Zabidah

    Perkongsian yang membantu orang macam saya ni yang begitu mengambil masa nak siapkan 1 keping slide .

    Terima kasih .

    Reply
    • Admin Cikgu Fadli Online

      Admin: Alhamdulillah, sama sama kembali ya.

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pendidikan Seni Visual Tahun 6 Aktiviti : Pualaman – Objek Buatan Manusia-Terendak Lampu

Pendidikan Seni Visual Tahun 6 Aktiviti : Pualaman – Objek Buatan Manusia-Terendak Lampu

Pendidikan Seni Visual Tahun 6 Aktiviti : Pualaman - Objek Buatan Manusia-Terendak Lampu Oleh: Rosmawaty Abd Rahman  Mata pelajaran: Pendidikan Seni Visual Tahun/Tingkatan:  Tahun 6   Pendidikan Seni Visual Tahun 6 Aktiviti : Pualaman Tema : Objek Buatan Manusia...

3 perkara yang menyebabkan pelajar gagal menjawab soalan kertas Bahasa Melayu

3 perkara yang menyebabkan pelajar gagal menjawab soalan kertas Bahasa Melayu

3 perkara yang menyebabkan pelajar gagal menjawab soalan kertas Bahasa Melayu: 1)Tidak Tahu Teknik menganalisis soalan 2) Pendahuluan Karangan Tidak Menarik 3) Tidak Membuat Rangka karangan Justeru itu, Cikgu Norasma...

Tips Matematik MFS: Elakkan buang masa! Pelajari teknik mendapatkan markah.

Tips Matematik MFS: Elakkan buang masa! Pelajari teknik mendapatkan markah.

Tips Matematik MFS: Elakkan buang masa! Pelajari teknik mendapatkan markah. Oleh: Mohd Fadli Salleh   Mata Pelajaran:Matematik   Tahun/Tingkatan: Kelas Umum       Lihat soalan 3(a) ini. Soalan 2 markah. Murid tak kira pun, tapi dia isi ruang kosong tu...

teroka-sains

Recent Comments

Dapatkan Ebook Keluaran MFS Empire

Kami mempunyai siri ebook Matematik dan subjek-subjek lain bagi membantu pengajaran dan pembelajaran oleh guru dan ibu bapa baik di sekolah atau di rumah.

Lihat Koleksi Ebook Whatsapp Sales Team
Translate »