tudung-si-comel
pentagonmath

Perempuan sentiasa betul gais. 3 lawan 1 pun tak boleh blah. ๐Ÿ˜…

Baru-baru ni aku buat pertandingan Kira Pantas antara setiap kelas Tahun 1. Semua pemenang nombor 1 wakil kelas mereka untuk lawan antara kelas lain.

Main game simple je. Bagi whiteboard kecik pada semua peserta, soalan dibaca, mereka congak dan terus jawab. Siapa dah siap jawab angkat whiteboard.

Penonton terpilih pun kami bagi juga whiteboard untuk jawab. Seronok lihat murid-murid sokong peserta dari kelas mereka. Dah macam kat stadium bola. ๐Ÿ˜…

Teruja betul anak-anak ni, maklumlah first time dapat masuk pertandingan gini. Mesti debor tu.

3 wakil lelaki, hanya seorang wakil perempuan. Lawan la mereka berempat atas pentas. Aku penuh semangat sokong peserta lelaki. Aku laki kot. Dah la kat media sosial ni perempuan tak pernah kalah.

Tapi ternyata, perempuan tak pernah salah gais. Walau hanya sorang wakil, dia juga yang dapat nombor satu. Adeh. Geram betul. Kecik-kecik dah power.

Whiteboard yang kami guna dalam pertandingan ni jenis double side tau. Dua-dua boleh guna. Bagus untuk aktiviti murid dan anak-anak.

Yang minat dengan whiteboard kecil comel tu, ketik sini : https://shope.ee/89u06oVc8J

Yang minat dengan Cikgu Ibrahim, pm dia sendiri. Cuma nak cakap satu ja, bini dia garang dan bekas juara Judo Asia. ๐Ÿ˜

#MFS
– Kisah Tahun 1 –

Empat wakil berentap atas stage. Whiteboard tu jenis boleh tulis depan belakang. Boleh lihat sini : https://shope.ee/2prjbJGNzE

 

Sebahagian penonton juga diberi whiteboard untuk jawab kat bawah. Seronok anak-anak bila buat aktiviti gini.

 

Cikgu Ibrahim baca soalan. Laju-laju mereka kira dan jawab. Kau tengok gambar ni, ketiga-tiga murid laki jawab paling pantas tau. Tu angkat whiteboard bermakna dah siap jawab. Murid perempuan perlahan sikit mengira. Tapi macam biasaaa, laki walau laju selalu cuai. Salah memanjang. Perempuan walau lambat tapi betul belaka. Geram ja aku.

 

Fokus murid ni. Patut menang. Tapi geram lahaiiii. Aku ingat kali ni laki boleh menang, sekali tewas jugaaaa. ๐Ÿ˜ญ

T.me/EbookCikguFadli

website-mudah

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul.

Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul.

Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul. Ada perkaitan Pecahan, Peratus dan Perpuluhan. Kreativiti murid juga dicungkil bila mereka bebas cipta corak apa pun. Latihan sebegini memang merangsang minda murid-murid. Suka betul aku kalau soalan...

Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam

Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam

"Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam," kata Sitiawa Mohd Noor kat aku semalam. "Hebahan apa pula ni?" soalku kehairanan. "Pagi tadi kan ada pertandingan melukis yang Dana Kita anjurkan kat Surau Al Amin. Seorang budak ni, lukisan dia cantik sangat....

Mak ai, cantiknya kelas.

Mak ai, cantiknya kelas.

Tadi kena relief kelas 2UM. Mak ai, cantiknya kelas. Patut johan kelas tercantik saban minggu. Hiasan cantik-cantik ni biasanya duit poket cikgu la dihabiskan. Bukan sepuluh dua habis ni. Bukan takat duit, masa dan tenaga pun habis. Tapi dah minat kan. Mereka tetap...

Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni.

Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni.

Minggu lepas, Cikgu Hanafi yang mengajar kelas pemulihan datang jumpa aku dan cakap, "Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni. Dah dipulihkan dan tak perlu dah masukkan ke kelas pemulihan" "Wahhh. Syukurlah. Berjaya juga mereka ya" "Tu lah. Seronok...

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya yang katanya ditampar guru sampai sakit demam dan sakit gigi. Bukan takat tampar, adik Aisya juga kena ketuk kepala dengan buku, kena cubit sampai lebam. Bukan sekali, tapi berlaku banyak kali dengan guru...



Shopee
langgan-durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkib