tudung-si-comel
pts-bookcafe

Oleh:Cikgu Mohd Fadli Salleh

Semalam sepatutnya aku hadir ke Baitulmal MAIWP bertemu mata dan berbincang dengan Tuan Mohd Nizam Yahya , pemangku CEO Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Namun semalam aku ‘tumbang’. Memang tak larat nak bangun maka aku wakilkan kepada timbalan aku, Sir Muhammad Irwan untuk perbincangan lanjut.

Naratif dan halatuju pertemuan telah pun Tuan Nizam brief aku bulan lepas. Kunjungan hormat dari Sir Irwan hari ini memuktamadkan perbincangan kami sebelum ini.

baitulmal-MAIWP

Abang ni datang, baca notis dan pulang dengan hampa. 😢 Datang semula esok bang ya. Isi maklumat, saya ejas runner hantar barang ke rumah abang.

InsyaAllah Dana Kita akan menggalas satu tanggungjawab penting yang diamanahkan oleh MAIWP untuk memberi manfaat besar pada masyarakat khususnya di Kuala Lumpur ini.

Doakan agar kerjasama kami ini berjalan lancar dan setiap agenda yang dibincangkan dapat kami laksanakan dengan penuh amanah dan berkesan.

564221646925
Maybank
Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Tidak banyak tapi sentiasa.
Tidak ramai tapi ada.
Tidak kaya tapi cakna.

Dana Kita
#MFS
– Selangkah lebih –

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Shopee
Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak. Maka sejak 2016 lagi, saat belum ada NGO pun aku cuba membantu anak-anak murid aku yang tak mampu. Guna duit poket sendiri ja. Tapi poket aku nipis. Tak mampu nak bantu ramai orang. Maka aku hasut wife aku suruh...

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat.

Seorang murid kelihatan berjalan pelik. Diseret kaki tanpa angkat. Ada cikgu yang perasan terus bertanya kenapa jalan pelik macam tu. Mulanya dia kata kaki dia sakit. Namun cikgu tu tak puas hati. Pelik benar gaya berjalan, bukan gaya orang sakit kaki. Cikgu tu minta...

Salah tu. Cukup salah.

Salah tu. Cukup salah.

Oleh: Mohd Fadli Salleh "Bagusnya Dana Kita. Pantas bertindak. Tepat sampai ke sasaran. Bagusnya kalau pihak zakat pun macam ni".   Salah tu. Cukup salah. Pihak zakat jauh lebih baik. Bantuan mereka tetap setiap bulan. Setiap hari pun ada bantuan kecemasan dan...

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Perkara yang aku sangat suka mengenai team Dana Kita. Menjaga solat. Mereka ni, penat macamana, buatlah aktiviti kat pelosok mana pun, solat mereka jaga. Tak kira di puncak gunung, di tepi jalan, wakaf di hentian, bahkan kaki lima kedai pun...



kedai-buku-shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkib

DANA KITA

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna

Nombor Akaun : 564221646925
Bank : Maybank
Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Email: danakita.enquiry@gmail.com

PAGE DANA KITAFB Mesengger