logo-mfs-umum

Seminggu dua ini aku banyak sungguh shopping



koleksi-premium-ebooks
mathzier-eazier

Oleh: Cikgu Mohd Fadli Salleh 

Seminggu dua ini aku banyak sungguh shopping. Kata orang, shopping dapat hilangkan sedikit rasa sedih dihati.

Nampak barang boleh gembirakan anak-anak je, beli tanpa fikir panjang. Kegembiraan mereka terima hadiah, melihat mereka seronok bermain itu sedikit sebanyak mengurangkan mengurangkan hiba dan pilu.

 

Seronok anak-anak main.

 

Ni Jointix namanya. Aku lihat kawan aku Payat Notts letak kat story Fb dia, hari-hari puteri dia main benda alah ni. Permainan membina minda ni.

Kukuh, tahan lasak, mudah disimpan dan mudah sangat nak main sebab hanya perlu cantum-cantum sahaja. Ada magnet pada setiap pieces benda tu. Boleh bina macam-macam, boleh buat lawan bola paling laju dan sebagainya.

Permainan yang fun disamping kembangkan sel otak anak-anak.

 

Kreatif pakat bina laluan gelongsor tu.

 

Harga agak keras juga. Basic set rasanya dekat seratus kalau tak silap. Dia ada banyak pakej. Ada yang set seratus lebih.

 

Ali tu pun nak main juga. Lebih pada mengacau sebenarnya. 😅

 

Ni full kombo rm502.20. Menariknya, boleh bayar ansuran tanpa kadar caj faedah pun. Beli cash harga sama, ansuran pun harga sama.

 

 

Mana yang minat terus dm Payat Notts tu ya.

Tapi betul kata orang. Shopping ni terapi memberi gembira. Cuma lepas tu poket pula yang sengsara. 😅

@The Arumi’s
#MFS
– Beri gembira untuk menghilang duka –

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Siapa ada anak-anak sekolah rendah dan lemah dalam Matematik, BM, English atau Sains?

Siapa ada anak-anak sekolah rendah dan lemah dalam Matematik, BM, English atau Sains?

Siapa ada anak-anak sekolah rendah dan lemah dalam Matematik, BM, English atau Sains. Ni Cikgu Fadli syorkan buku latihan yang bagus untuk anak-anak kalian. Buku ini dibina oleh guru berpengalaman berdasarkan silibus terkini. Harganya cuma RM6.50 - RM6.90 BM Tahun 1-3...

Tips Untuk Anak Kuasai Subjek Matematik.

Tips Untuk Anak Kuasai Subjek Matematik.

Subjek Matematik menjadi killer subjek zaman sekarang. Dulu-dulu Matematik ni subjek mudah dapat A. Sekarang nak lulus pun payah. Ramai parent pm saya bagaimana nak atasi anak lemah Matematik. Ada yang pm bagitahu anak mereka tak suka Matematik. Mereka selalu bertanya...

The struggle is real gais.

The struggle is real gais.

Oleh: Mohd Fadli Salleh The struggle is real gais.     Golongan M40 dan T20 satu persatu mulai tumbang. Yang masih bertahan pun makin susut semua simpanan. Kebanyakan situasi peniaga dan majikan di musim wabak ini bukan lagi untuk mencari keuntungan....

Abah dan Ziarah.

Abah dan Ziarah.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Abah dan ziarah. Abah cukup suka ziarah. Ziarah orang sakit, ziarah orang tua, ziarah sanak saudara, ziarah sahabat handai. Masa virus covid belum wujud, boleh katakan setiap hari abah akan turun berziarah. Dengar saja kes kematian, orang...

Pengurusan Kewangan Abah

Pengurusan Kewangan Abah

Oleh : Dr. Salbiah Salleh Pengurusan kewangan Abah. 10 pesan Abah kami semat di hati hingga mati.   1. Kita perlu bijaksini (bijak mengatur urusan di dunia) dan bijaksana (bijak mengatur urusan akhirat). Bila kerja, sisihkan duit untuk sedekah. Rugi besar orang...

Abah dan Persahabatan.

Abah dan Persahabatan.

Oleh:  Mohd Fadli Salleh Abah dan persahabatan. Abah kalau dia bersahabat, memang sayang selamanya. Dari zaman muda, sampai akhir nyawa. Abah bersahabat bukan sekadar kenal sahabat itu sahaja. Abah akan kenal dan rapat dengan mak ayah sahabat dia. Abah akan kenal dan...

Abah dan Sedekah.

Abah dan Sedekah.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Abah dan sedekah. Dulu aku masih ingat, masa aku kecil hingga remaja abah selalu bawa aku sebagai peneman mencari masjid dalam pembinaan, pergi ke pondok-pondok agama, rumah anak yatim dan pusat tahfiz. Abah pergi untuk sedekah sebahagian dari...

Abah dan anak-anak.

Abah dan anak-anak.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Abah dan anak-anak. Abah seorang yang tegas, tapi penyayang. Dalam mendidik anak, memang ada ketegasan seorang lelaki dan ayah. Anak-anak kalau abah marah, semua menikus. Tak berani nak angkat kepala, apa lagi nak menjawab dan bersuara. Namun...

Ma, punca kekuatan abah.

Ma, punca kekuatan abah.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Ma, punca kekuatan abah. Abah dan ma dijodohkan oleh saudara terdekat. Tidak pernah bercinta sakan, hanya sekali abah dibawa ke rumah Tok Wan (ibu kepada ma) di Bukit Kenak, Jerteh. Pandangan pertama hati abah dah bertaut pada anak gadis kepada...

Abah dan kesederhanaan.

Abah dan kesederhanaan.

Oleh: Mohd Fadli Salleh Abah dan kesederhanaan. Abah cukup sederhana dalam kehidupan. Lihat saja kereta abah, pakai Proton Waja sahaja sampai ke akhir hayat.   Masa aku darjah dua, abah beli kereta Nissan Sentra lama setelah kereta Ford abah eksiden dan total...

Tentang vaksin ni, ada 3 golongan.

Tentang vaksin ni, ada 3 golongan.

Oleh: Cikgu Mohd Fadli Salleh  Tentang vaksin ni, ada 3 golongan. 1. Sokong vak5in sepenuhnya 2. Golongan antivac 3. Golongan ragu-ragu dengan vak5in yang ada. Golongan ketiga ni ramai juga. Mereka bukan antivac. Diri mereka, keluarga mereka, tak pernah menolak...

cetak-for-mfs
cetak-for-mfs

JOM BERSEDEKAH

dana-kita

LANGGAN MELALUI EMAIL

Recent Comments

Translate »