Set barang dapur dari Dana Kita hampir semuanya ada logo Dana Kita

tudung-si-comel
pentagonmath

Oleh: Cikgu Mohd Fadli Salleh 

Set barang dapur dari Dana Kita hampir semuanya ada logo Dana Kita. Siap cop ‘Bukan Untuk Dijual’ agar penerima tak dapat ambil kesempatan.

Banyak kita dengar kes yang ambil kesempatan ambil banyak-banyak barang dapur kemudian jual semula.

Sekurangnya dengan langkah ini orang tak boleh jual semula. Penerima tak layak pun rasa segan nak terima. Orang politik dan pihak luar pun tak boleh ambil kredit dengan kiriman barang kami.

 

 

Paling bagus, setiap dari barangan ini disertakan dengan nombor akaun rasmi Dana Kita. Suatu hari nanti, bila mereka kembali stabil, diharap mereka akan menyumbang semula kepada Dana Kita agar orang lain pula dapat dibantu.

Ada satu lagi benda yang aku sedikit ralat tak dapat buat. Kami nak sertakan juga tuala wanita dalam setiap set barang dapur ini. Nak beli pukal ribuan pek terus tuala wanita jenama Kotex atau Libresse Malaysia.

Dah berbulan s/u Dana Kita Dr Wan Ahmad Faiz Marzuki emel kepada mereka untuk minta sebut harga bagi belian pukal dan untuk projek SRC ini, namun hampa, belum ada jawapan balas.

Ada tak kawan-kawan kenal orang besar yang kerja Kotex atau Libress?

Mohon tag mereka ya. Tuala wanita ni kami tak rebranding tukar nama Dana Kita. Akan kekal jenama mereka. Cuma nak buat urusan pembelian dengan harga pukal dan mungkin sumbangan dari pihak mereka belum ada jawapan balas lagi.

Harap-harap CEO mereka terbaca pos ini seterusnya menghubungi kami ya. Boleh dm kami di page rasmi Dana Kita atau hubungi kami terus di emel berikut :

danakita.enquiry@gmail.com

564221646925
Maybank
Pertubuhan Kebajikan Dana Kita
Tidak banyak tapi sentiasa.
Tidak ramai tapi ada.
Tidak kaya tapi cakna.
Dana Kita

#MFS

website-mudah

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Shopee
Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak

Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak

Doakan keselamatan team Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak yang akan bergerak ke Kelantan dan Terengganu kejap lagi. Kali ni kami turun dengan kekuatan penuh beserta sahabat-sahabat kami. 9 buah lori, 20 4x4, 4 jentera BOMBA, 2 buah bot penyelamat tambahan,...

Team Dana Kita baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi

Team Dana Kita baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi

  Team baru sampai Kemaman jam 2:57 pagi tadi. Berkicap mereka turunkan lebih 700 set barang bantuan banjir. Tiba-tiba terasa nak tanya tidur mana. Kot-kot mereka sewa hotel murah ke, ada orang bagi tumpang homestay ke apa. Rupanya mereka tidur dalam lori sahaja....

Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya

Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya

Suka sangat tengok gambar ni. Bot penyelamat Dana Kita berjaya menyelamatkan baby bersama ibunya yang terperangkap banjir di Pasir Puteh. Bukan baby pertama yang kami selamatkan, berpuluh baby dah sebenarnya. Alhamdulillah. Bot penyelamat kami membantu ramai sangat...

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu – Team Dana Kita turun bantu

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu – Team Dana Kita turun bantu

Banjir teruk di Kelantan dan Terengganu. Team Dana Kita turun bantu membawa 1500 kit banjir dengan kekuatan 5 lori, 2 4x4 dan dua buah bot penyelamat sejak semalam. Kami kekurangan dana untuk membeli toto dan alatan bantuan banjir untuk mangsa-mangsa seterusnya. Jom...

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak.

Bukan semua orang mampu beli baju sekolah anak-anak. Maka sejak 2016 lagi, saat belum ada NGO pun aku cuba membantu anak-anak murid aku yang tak mampu. Guna duit poket sendiri ja. Tapi poket aku nipis. Tak mampu nak bantu ramai orang. Maka aku hasut wife aku suruh...shopee
langgan-durioomathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkib

DANA KITA

Tidak banyak tapi sentiasa. Tidak ramai tapi ada. Tidak kaya tapi cakna

Nombor Akaun : 564221646925
Bank : Maybank
Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Dana Kita

Email: danakita.enquiry@gmail.com

PAGE DANA KITAFB Mesengger