Terkejut baca perkongsian dari Dr Taufiq Razif tentang rancangan kartun

tudung-si-comel
pentagonmath

Terkejut baca perkongsian dari Dr Taufiq Razif tentang rancangan kartun kat YouTube yang boleh ganggu perkembangan emosi dan mental anak kerana mengandungi unsur ‘violence & aggression’

Lebih seram bila perasan anak-anak aku pun pernah tonton kartun-kartun ini sebelum ni. ๐Ÿฅถ

Dr Taufiq siap berpesan, jika nampak anak tertengok kartun ni di Youtube cepat-cepat minta mereka tutup kerana memang sangat tak bagus untuk mereka.

Sila klik pada imej untuk mulakan slide secara manual atau lihat imej penuh:

Maklumlah, kanak-kanak cukup cepat terpengaruh dengan kartun yang mereka tonton.
Mujur pengasas Omar & Hana serta Didi & Friends wujudkan platform baru iaitu Durioo. Satu platform yang bebas dari iklan lucah, video ganas dan negatif dan seumpamanya.

Youtube โŒ
Youtube Kids โŒ
Disney+ โŒ
Netflix โŒ
Durioo+ โœ”๏ธ

Tuan Sinan bangunkan Durioo dengan kartun-kartun Islamic yang mendidik anak-anak kita fitrah dan cara hidup Islam. Ucapan tasbih menjadi ungkapan lazim di mulut anak-anak bila tonton Durioo. Bagus kan?

Antara watak paling diminati anak-anak kat Durioo ialah Little Amar. Kartun Islamic penuh dengan pengaruh baik dan positif.

Mari bersama sama bawa anak anda membesar bersama Little Ammar sebagai ummah terbaik dengan tekan link disini ๐Ÿ‘‰
https://bit.ly/LangganPakejDuriooPlus

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

website-mudah

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


shopee
Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul.

Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul.

Latihan buku aktiviti Matematik Tahun 3 m/s 75 tu bagus betul. Ada perkaitan Pecahan, Peratus dan Perpuluhan. Kreativiti murid juga dicungkil bila mereka bebas cipta corak apa pun. Latihan sebegini memang merangsang minda murid-murid. Suka betul aku kalau soalan...

Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam

Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam

"Cikgu. Cikgu kena tulis hal ni dan buat hebahan awam," kata Sitiawa Mohd Noor kat aku semalam. "Hebahan apa pula ni?" soalku kehairanan. "Pagi tadi kan ada pertandingan melukis yang Dana Kita anjurkan kat Surau Al Amin. Seorang budak ni, lukisan dia cantik sangat....

Mak ai, cantiknya kelas.

Mak ai, cantiknya kelas.

Tadi kena relief kelas 2UM. Mak ai, cantiknya kelas. Patut johan kelas tercantik saban minggu. Hiasan cantik-cantik ni biasanya duit poket cikgu la dihabiskan. Bukan sepuluh dua habis ni. Bukan takat duit, masa dan tenaga pun habis. Tapi dah minat kan. Mereka tetap...

Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni.

Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni.

Minggu lepas, Cikgu Hanafi yang mengajar kelas pemulihan datang jumpa aku dan cakap, "Li. Alhamdulillah dah ada murid Tahun 3 lepas ujian kali ni. Dah dipulihkan dan tak perlu dah masukkan ke kelas pemulihan" "Wahhh. Syukurlah. Berjaya juga mereka ya" "Tu lah. Seronok...

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya

Semalam, beberapa orang tag aku kat post tentang adik Aisya yang katanya ditampar guru sampai sakit demam dan sakit gigi. Bukan takat tampar, adik Aisya juga kena ketuk kepala dengan buku, kena cubit sampai lebam. Bukan sekali, tapi berlaku banyak kali dengan guru...



Shopee
langgan-durioo



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkib