17 Perkara Ibu bapa Harus Tahu Tentang Durioo+

tudung-si-comel
pentagonmath
11-perkara-durioo
1. Anak-anak suka sangat dengan gadget dan tonton YouTube.

2. Risau juga weh memandangkan kat YouTube banyak content berunsur lucah, ganas dan extreme. Tapi tu lah, anak-anak suka layan kartun kat YouTube.

3. Walau mereka layan kartun Islamic dan tak ada pengaruh buruk tetap ads akan keluar yang tak elok. Ni payah nak kawal.

4. Sehinggalah tahun lepas aku perasan Tuan Sinan (Pengasas Omar & Hana serta Didi & Friends) buat platform baru yang Islamic dan bebas ads serta video negatif. Durioo+ namanya.

5. Aku cuba langgan 6 bulan, jujur kata, awalnya anak-anak kurang suka dan agak membosankan. Sebab tak banyak pilihan kartun yang ada.

6. Tahun ni banyak sangat penambahbaikan mereka buat. Banyak video-video baru masuk termasuk video antarabangsa seperti Baby Shark, Beyblade Burst, Robocar Poli, Pororo, Tayo The Little Bus dan terbaru Number Blocks.

7. Anak-anak suka sangat-sangat dan sekarang langsung tak buka dah YouTube. Layan Durioo+ je. Ada lebih 3500 video ready untuk ditonton dan lebih 200 video baru setiap bulan. Berbaloi.

8. Satu acc boleh guna 3 device serentak termasuk tv, laptop dan phone. Jimat dan tak berebut remote tv dah. Kena pakai android or smart tv ya. Download je apps kat Play Store tu.

9. Anak-anak ni sangat cepat terpengaruh dengan apa yang mereka tonton. Jadi sajikan video-video Islamic dan beri impak positif pada mereka. Dan Durioo+ adalah pilihan tepat.

10. Durioo+ adalah satu platform yang dibina oleh anak tempatan yang sedang menyaingi platform YouTube.

11. Platform video kartun kesukaan anak-anak di Durioo+ bebas ads, bebas dari video ganas, lucah, bahasa kesat dan pengaruh buruk.

12. Paling bagus, hasil pengaruh video kat Durioo+ anak-anak mula ucap tasbih selalu, banyak hafal doa-doa juga.

13. Video-video kat Durioo+ banyak dalam English. Satu platform bagus untuk kukuhkan penguasaan anak-anak dalam English. Anak-anak lebih cepat belajar melalui video yang mereka tonton.

14. Yang belum melanggan Durioo+, saya sangat syorkan platform ni untuk anak-anak kita. Jika anak-anak sukakan Omar & Hana serta Didi & Friends, pasti anak-anak akan suka kartun dalam Durioo+ kerana pengasas Durioo+ adalah pengasas Omar & Hana serta Didi & Friends.

15. Melanggan Durioo+ adalah antara keputusan paling tepat saya buat untuk anak-anak saya. Seronok lihat perkembangan positif anak-anak. 😊

16. Cara langganan cukup mudah. Klik je sini : https://duriooplus.com.my/langgan
https://duriooplus.com.my/langgan

Okey, tu ja nak share kali ni. Moga bermanfaat!

#MFS

T.me/EbookCikguFadli

ebook-cikgu-hakim

MEMO BERKENAAN KOMEN

Laman blog ini dikunjungi bukan sahaja oleh ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga oleh para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, mengandungi kritikan, politik atau tidak sesuai tidak akan diluluskan. Sila gunakan nama dan alamat e-mel sebenar anda (nama samaran yang sopan masih boleh diterima.

This blog is visited not only by parents, teachers, and the general public but also by students and learners. Comments that are impolite, contain criticism, or politics, or are unsuitable will not be approved. Please use your real name and email address (polite pseudonyms are still acceptable).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shopee
Sedikit sejarah tentang PBS

Sedikit sejarah tentang PBS

Sedikit sejarah tentang PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) : Dikatakan Menteri Pendidikan masa tu Tan Sri Muhyiddin Yassin memperkenalkan PBS sebab tiru Australia. Australia laksanakan sistem School Based Assessment (SBA) Antara teknik penilaian maju la kiranya PBS...

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang

Semalam dok ajar Pe Chey daftar affiliate Bulan Bintang. Dekat jam 12 malam dia mai suruh ajar. Mula-mula aku tunjuk-tunjuk cara je. Makin tunjuk makin tak faham ni, aku ambik je telefon dia tolong buatkan. Haishh, geram aku. Agaknya ni perasaan mak-mak dan ayah-ayah...

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita

Kita tak boleh ubah (sikap) orang disekeliling kita, tapi kita boleh ubah (siapa) orang yang patut ada disekeliling kita. Kita tak boleh nak ubah sikap orang yang suka mengumpat, menabur fitnah, suka menokok nambah cerita, suka melaga-laga, suka bersangka buruk....

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Sayu juga tengok lukisan ni. Ia simple, namun mendalam.

Kena dengan ramai antara kita. Berusaha demi menyara keluarga, mencari rezeki yang halal dari siang membawa ke malam. Hanya untuk kesenangan anak isteri, seorang suami tidak kisah bersusah payah. Biar dia penat, biar dia berpanasan, biar dia basah ditimpa hujan, demi...

Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Baru je gaji.

Baru je gaji.

Baru je gaji. Hari ni dah mengira hari bila pula nak dapat gaji seterusnya. Adehhh. Kena rompak dengan macam-macam gais. Benarlah kata pepatah, 'Dari bank ia datang, kepada bank ia kembali'. Pagi duniaaaaa! #MFS



durioo
belajar-sirah-nabi



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkib