Malam ni Dapat Kenal adik Pak Tam

tudung-si-comel
pts-bookcafe

Malam ni dapat kenal adik Pak Tam


Sumber / Guru: Mohd Fadli Salleh

 

adik-pak-tam

Malam ni dapat kenal adik Pak Tam. Khairul Anuar atau dipanggil Khai.

Umur 34. Kerja sebagai PA konsultan perumahan. Masih belum kahwin. Sampai je gudang, dia salam semua orang. Pastu Pak Tam kata,

“Adik aku ni OKU pertuturan dan pendengaran”.

Senang cerita, dia bisu dan pekak. Aku perhati je dia keluarkan phone dan stand. Letak phone atas stand dan mula bergerak-gerak tangannya.

Rupanya dia sedang zoom dengan kawan-kawan maya dia. Semua mereka OKU pertuturan dan pendengaran. 6 orang join zoom tersebut.

Dah lebih mengejutkan, kawan-kawan dia ni dua orang duduk oversea. Dari Italy dan mana entah lagi. Dia cerita kawan-kawan dia ajak pergi Rom. Aku tanya Pak Tam,

“Boleh ke dia bawa diri kalau melancong”.

“Khai ni pandai survive wei. Tempat aku tak pernah sampai dia dah sampai. Ni baru pulang dari Pulau Redang. Hari tu pergi Thailand, Brunei, Indonesia dan banyak lagi”.

Hebat! Tak sangka aku. Semoga terus maju jaya Khai.

#MFS

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Baru je gaji.

Baru je gaji.

Baru je gaji. Hari ni dah mengira hari bila pula nak dapat gaji seterusnya. Adehhh. Kena rompak dengan macam-macam gais. Benarlah kata pepatah, 'Dari bank ia datang, kepada bank ia kembali'. Pagi duniaaaaa! #MFS

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Ma pesan, "Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha." Apa kerja buat kita sekali pun, utamakan keredhaan Allah dan nabi saw, baru manusia. Andai sesuatu benda itu orang tak sokong tapi Allah redha, buatlah. Namun walau sebanyak mana sokongan orang tapi...

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual. Maaf rakan-rakan media sekalian, saya masih penjawat awam. Saya tak boleh bersiaran atau mengeluarkan kenyataan pada pihak media tanpa kelulusan KPM. Menteri Kanan Pendidikan, Dr Radzi Jidin juga...



Shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

November 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkib