PKPB Tidak Sama Untuk Semua Orang

tudung-si-comel
pts-bookcafe
pkpb-mfs

PKPB dilanjutkan sehingga 9 November untuk negeri Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor.

Berkurung di rumah bagi yang mampu, tiada masalah. Mereka cukup segala-galanya.

Namun bagi segelintir yang lain, ia cukup menyeksakan. Orang tak ramai dijalanan bermaksud sale dan pendapatan mereka akan berkurang. Bahkan mungkin terus hilang.

Ada yang dibuang kerja. Ada yang kehilangan pendapatan akibat kurangnya orang atau perniagaan tidak dapat dijalankan.

Ia tidak mudah untuk sebahagian mereka. Saat kita masih boleh order KFC delivery hantar ayam panas ke rumah, ada keluarga yang makan berlauk kicap sahaja.

Ramai orang terkesan sebenarnya. Dan tanpa kita sedar, orang yang kita kenal rapat mungkin salah seorang darinya.

Tolong bantu jiran-jiran. Tolong bertanya khabar adik-beradik dan saudara mara. Mungkin mereka amat memerlukan bantuan dan sokongan kita.

Semoga wabak bahaya ini segera berlalu pergi. Amin.

Selamat pagi semua.

#MFS
– Bantulah setakat kita mampu –

EBook Premium Banner

Laman Blog ini dikunjungi bukan sahaja ibu bapa, guru dan orang awam, malah juga para murid dan pelajar. Komen yang kurang sopan, berbaur kecaman, politik atau tidak sesuai tidak akan di -approve. Sila gunakan nama dan email yang sebenar (nama samaran yang sopan masih boleh diterima).

- Admin Elin-

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kerja Kebajikan Memenatkan Tetapi Membahagiakan – Cikgu Fadli Online - […] Tetapi Membahagiakan ini. Jemput baca juga artikel tulisan Cikgu Mohd Fadli Salleh tentang PKPB yang dijalani sesetengah daripada kita…
  2. Cerita Katak Panjat Tiang Yang Menginspirasi! - Cikgu Mohd Fadli Salleh Online - […] Semoga Cerita Katak oleh Cikgu Mohd Fadli Salleh ini bermanfaat untuk semua pembaca Cikgu Fadli Online ya. Jom baca…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


kedai-buku-shopee
Bagusnya MYDIN Malaysia

Bagusnya MYDIN Malaysia

Terbaca perkongsian sahabat aku, Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan tentang bagusnya MYDIN Malaysia menyantuni pekerja OKU. Mydin menerima pekerja OKU tanpa membezakan gaji mereka dengan pekerja biasa. Bahkan lepas SPM dulu aku sempat bekerja di Mydin Kota Bharu, cari...

Baru je gaji.

Baru je gaji.

Baru je gaji. Hari ni dah mengira hari bila pula nak dapat gaji seterusnya. Adehhh. Kena rompak dengan macam-macam gais. Benarlah kata pepatah, 'Dari bank ia datang, kepada bank ia kembali'. Pagi duniaaaaa! #MFS

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha

Ma pesan, "Sebanyak mana sokongan manusia pun, pastikan Allah redha." Apa kerja buat kita sekali pun, utamakan keredhaan Allah dan nabi saw, baru manusia. Andai sesuatu benda itu orang tak sokong tapi Allah redha, buatlah. Namun walau sebanyak mana sokongan orang tapi...

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual.

Ramai wartawan dan rakan-rakan media cuba hubungi saya untuk temubual. Maaf rakan-rakan media sekalian, saya masih penjawat awam. Saya tak boleh bersiaran atau mengeluarkan kenyataan pada pihak media tanpa kelulusan KPM. Menteri Kanan Pendidikan, Dr Radzi Jidin juga...



Shopee
teroka-sains



mathzier-eazier-1-0

JOM BERSEDEKAH

dana-kita-pay

LANGGAN UPDATE TERKINI

Recent Comments

Kategori

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkib